Έκτακτο δελτίο: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από το βράδυ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 14:30 Έκτακτο δελτίο: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από το βράδυ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και ανατολική νησιωτική Ελλάδα από τις βραδινές ώρες σήμερα, έως το απόγευμα της Πέμπτης. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Καιρός: Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται: 

- Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

- Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου - Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση