Φθιώτιδος Συμεών: «Το Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος έγινε σήμερα Κέντρο Νεότητας όλης της Λοκρίδας» (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 10:27 Φθιώτιδος Συμεών: «Το Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος έγινε σήμερα Κέντρο Νεότητας όλης της Λοκρίδας» (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες παιδιά, νέοι και νέες, αλλά και κάθε ηλικίας άνθρωποι από τη Λοκρίδα επισκέφθηκαν το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, για να ευχηθούν στον Φθιώτιδος Συμεών.

Το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:

Πλημμύρισε χθες με παιδικά και νεανικά χαμόγελα και μελωδίες των Χριστουγέννων το Κέντρο Επισκοπικής και Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, καθώς επί ένα τριήμερο είναι η έδρα των ποικίλων προεορτίων ποιμαντικών και κοινωνικών δράσεων του ποιμενάρχη της περιοχής Ταλαντίου και Λοκρίδος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ Συμεών. Εκατοντάδες παιδιά, νέοι και νέες, αλλά και κάθε ηλικίας άνθρωποι από την Λοκρίδα επισκέφθηκαν το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, για να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου, και για να λάβουν την ευχή του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, πλαισιούμενος από επιτελικούς συνεργάτες του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος, τον Διευθυντή του Κέντρου, Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο, τον υπεύθυνο της Γραμματείας κ. Βασίλειο Μακέδο, αλλά και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο και άλλους κληρικούς και διακόνους, υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος με ανοιχτή αγκαλιά, αγάπη, δώρα και πολλές πατρικές ευχές.

Ο κ. Συμεών δέχθηκε εόρτιες επισκέψεις και άκουσε τα κάλαντα, αλλά και πολλά όμορφα παραδοσιακά τραγούδια από: τους μαθητές και τις μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ Αταλάντης, του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Μαλεσίνας, του Γυμνασίου και Λυκείου Αταλάντης, του Γενικού Λυκείου Καμένων Βούρλων,  του 1ουΔημοτικού Σχολείου Αταλάντης, της Λιμενάρχη Σκάλας Αταλάντης κ. Μαλαματένιας Κατσούλα, τα μέλη της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας Αταλάντης, μαθητές και μαθήτριες της παιδικής χορωδίας του Παρατήματος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραλίας Λιβανατών, τα μέλη της Χορωδίας του Δήμου Αταλάντης, την Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνα Μιχάλη και τα μέλη της Αδελφότητος «Παναγία Φανερωμένη», την κατηχητική και νεανική συντροφιά της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας, καθώς και πολλούς ακόμα κάτοικους της ευρύτερης περιοχής της Λοκρίδος.

Επίσης, η αδελφότης της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης υπό την γερόντισσα Φιλοθέη, κληρικοί της περιοχής με τις οικογένειές τους και πλήθος πιστών από όλη την περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με πολλή συγκίνηση και αγάπη ευχαρίστησε όλα τα παιδιά, τους συλλόγους, τους φορείς και τους ευλογημένους κατοίκους της Λοκρίδος για την επίσκεψη τους και μαζί με τις πατρικές και εόρτιες ευχές για τα Χριστούγεννα, καθώς και συμβολικά δώρα, τον καθιερωμένο χρηματικό «μπουναμά» όσο και άλλα ενθύμια, που προσέφερε σε όλους, χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Το Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος έγινε σήμερα Κέντρο Νεότητας όλης της Λοκρίδας. Ευχαριστώ όλο αυτό τον χείμαρρο της νιότης που πότισε με αισιοδοξία τις κουρασμένες μας καρδιές και αναπτέρωσε τις ελπίδες μας. Τα παιδιά, με την παρουσία τους, με το ήθος τους, με την στάση τους και με τις επιλογές αξιώνουν σεβασμό στην προσωπικότητα τους και διεκδικούν το δικαίωμα τους στην οικογένεια και στην κοινωνική αυτοπραγμάτωση χωρίς ίχνη στιγματισμού για την πίστη τους σε αξίες και παραδόσεις. Τα παιδιά με την φρεσκάδα τους μας βροντοφωνάζουν ότι το παραδοσιακό ελληνικό και ορθόδοξο είναι αληθινά και χωρίς αστερίσκους μοντέρνο»

Δείτε φωτορεπορτάζ με φωτογραφίες του Δημήτρη Ανάγνου στο παρακάτω άλμπουμ, πατώντας κάθε φορά το βελάκι στη δεξιά πλευρά της εικόνας:

Φθιώτιδος Συμεών: «Το Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος έγινε σήμερα Κέντρο Νεότητας όλης της Λοκρίδας»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση