Τα συγχαρητήρια του Θανάση Κυρίτση στη νέα Περιφερειακή Αρχή και στις Δημοτικές Αρχές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 10:58 Τα συγχαρητήρια του Θανάση Κυρίτση στη νέα Περιφερειακή Αρχή και στις Δημοτικές Αρχές

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές για την βελτίωση της καθημερινότητας & της ποιότητας ζωής του πολίτη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης, σε συγχαρητήριο μήνυμά του  προς την νέα Περιφερειακή Αρχή, αλλά και στις Δημοτικές Αρχές με την ευκαιρία της εγκατάστασής τους.

Διαβάστε το μήνυμα του κ. Κυρίτση:

«Με αφορμή τις ορκωμοσίες της Νέας Περιφερειακής Αρχής Στ. Ελλάδας και των Νέων Δημοτικών Αρχών της Π.Ε. Φθιώτιδας, θέλω ολόψυχα να συγχαρώ τόσο τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό & τους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους όσο και τους Δημάρχους κ.κ. Παπαϊωάννου, Ζεκεντέ, Χαντζή, Αποστόλου, Κυρμανίδη, Λιόλιο, Στιβακτή και τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, εκφράζοντας παράλληλα τις εγκάρδιες ευχές μου για κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές για την βελτίωση της καθημερινότητας & της ποιότητας ζωής του πολίτη καθώς οι αιρετοί εκπρόσωποι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, σε ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας οικονομίες. Η επόμενη ημέρα των ορκωμοσιών, δίνει στις νέες αυτοδιοικητικές αρχές, μία καθαρή πενταετία για να σχεδιάσουν & να υλοποιήσουν δράσεις με γνώμονα τη συνέχιση της ανάπτυξης και της προώθησης των κοινών συμφερόντων της κοινωνίας και των επιχειρήσεων.

Όλους εμάς, ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούμε σκληρά για την ευημερία των πολιτών μας. Όμως, οι προκλήσεις & οι απειλές που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε με το ξεκίνημα του νέου έτους είναι μεγάλες για την ελληνική οικονομία & κοινωνία. Η διατήρηση αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας αποτελούν το μεγάλο «στοίχημα» για το 2024.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από αρκετά χρόνια, αποτελεί σημαντική κατάκτηση για την ελληνική μας οικονομία. Οι μεταρρυθμίσεις χρειάζεται να συνεχιστούν ώστε να αρθούν τα όποια εμπόδια που εξακολουθούν να «φρενάρουν» την υγιή επιχειρηματικότητα, ο εκσυγχρονισμός και η εξάλειψη της γραφειοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση χρειάζεται να τεθούν στον πυρήνα των πολιτικών που χαράσσει η κεντρική διοίκηση. Σημαντική πρόκληση επίσης αποτελεί η απορρόφηση των κονδυλίων από το ενισχυμένο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και το ΕΣΠΑ, αλλά και οι επενδύσεις σε δυναμικούς κλάδους, όπως είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας. Στον αντίποδα όμως,  ύψιστη απειλή για την Περιφέρειά μας αποτελεί το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο έχει σημαντικές συνέπειες διότι δεν πλήττει μόνο τον πληθυσμό, αλλά υπονομεύει & την οικονομική μας ανάκαμψη. Πηγή ανησυχίας για το μέλλον αποτελούν επίσης, η ακρίβεια που μαστίζει νοικοκυριά & επιχειρήσεις καθώς και το κόστος ενέργειας.

Η ανάγκη σύμπραξης & συμπόρευσης όλων καθίσταται σήμερα επιτακτική, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις τρέχουσες προκλήσεις & απειλές. Είναι απολύτως απαραίτητο να τονίσουμε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, των τοπικών αρχών & του Κεντρικού Κράτους.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, είμαστε στο πλευρό σας για να σας υποστηρίξουμε σε αυτή την απαιτητική αποστολή και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε προσθετικά στο έργο σας μέσα από την αγαστή συνεργασία μας για την επίτευξη κοινών στόχων. Η συνεργασία αυτή ευελπιστούμε να οδηγήσει στη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις μας, στην αύξηση της απασχόλησης και στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής & οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε θετικές προοπτικές για τους επαγγελματίες και τους πολίτες με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων με σκοπό τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης.

Κρίσιμης σημασίας αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη κοινών δράσεων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η ενθάρρυνση διευρυμένων συνεργειών που θα δημιουργήσουν τις  κατάλληλες αναπτυξιακές προοπτικές για τη δυναμική διεκδίκηση όσων αξίζουν στον τόπο μας και στους πολίτες του.

Εύχομαι και προσδοκώ μια παραγωγική και αποτελεσματική θητεία ώστε όλοι μαζί να πορευθούμε με σταθερότητα και υπεύθυνα βήματα στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της κοινωνίας και των επιχειρήσεων.

Καλή δύναμη και καλή θητεία!

Τέλος, να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας μια υγιή, δημιουργική, παραγωγική και κοινωνικά δίκαιη νέα χρονιά!»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση