Άγνωστες λεπτομέρειες που οδήγησαν στην τραγωδία στο Βόλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 08:20 Άγνωστες λεπτομέρειες που οδήγησαν στην τραγωδία στο Βόλο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω» λέει ο 50χρονος πατέρας που σκότωσε τον κουνιάδο του. Ο θείος βίαζε την ανήλικη ανηψιά του ακόμη και μπροστά στον 4χρονο αδερφό της…

Στην αποκάλυψη ότι η κόρη του 50χρονου στον Βόλο που σκότωσε τον κουνιάδο του επειδή βίαζε το παιδί, έπεφτε θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο ίδιο της το σπίτι προχώρησε ο δικηγόρος του δράστη του εγκλήματος το οποίο συγκλονίζει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, Μιχάλης Βασιλικός.

Το κορίτσι φέρεται να δεχόταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από όταν ήταν 9 ετών και οι βιασμοί συνέβησαν από τα 12 έως τα 14 της έτη. Αργότερα άρχισε να το εκβιάζει μάλιστα με βίντεο και φωτογραφίες προκειμένου να του αποσπά χρήματα.

«Ο 33χρονος είχε ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι. Οι βιασμοί συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Και μάλιστα όταν συνέβαιναν αυτά τα περιστατικά, παρών ήταν στο σπίτι και ο μικρότερος αδελφός του κοριτσιού που τότε ήταν 4 ετών», αποκάλυψε ο κ. Βασιλικός.

Δείτε το βίντεο:

«Σκότωσα τον άνδρα που δηλητηρίαζε τόσα χρόνια το παιδί μου» ήταν τα πρώτα λόγια του 50χρονου πατέρα, που προχθές νωρίς το βράδυ τραυμάτισε θανάσιμα τον 33χρονο κουνιάδο του, όταν έμαθε ότι επί εννέα χρόνια βίαζε και απειλούσε την 18χρονη, σήμερα, κόρη του και παράλληλα την απειλούσε αποσπώντάς της χρήματα.

Ο δράστης που παραδόθηκε αυτοβούλως στην αστυνομία, είπε στις αρχές ότι λογομάχησαν με το θύμα και ήρθαν στα χέρια. Ο 50χρονος τον χτύπησε με το όπλο στο κεφάλι όταν το θύμα προσπάθησε να του πάρει το όπλο και πάνω στον καυγά η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε, όπως περιέγραψε ο δράστης στην αστυνομία.

Ο 50χρονος εμφανίστηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο δικηγόρος του Μιχάλης Βασιλικός ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για την απολογία στον ανακριτή στις 12 το μεσημέρι.

Στα δικαστήρια στο πλευρό του 50χρονου δράστη βρέθηκαν χθες η σύζυγός του και αδερφή του θύματος, καθώς και οι δύο κόρες του, αδερφές της 18χρονης, ηλικίας 25 και 28χρόνων, οι οποίες φέρεται να γνώριζαν τον εφιάλτη που βίωνε η αδερφή τους, δίχως όμως να ξέρουν ότι εμπλέκονταν σ’ αυτή τη φρίκη ο 33χρονος αδερφός της μητριάς τους.

Η τοπική κοινωνία του Βόλου και της ευρύτερης Μαγνησίας είναι συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν της δολοφονίας, που σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ στην περιοχή «Αστέρια» στην Αγριά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο, με θύμα τον Εριον Πελιβάνι και θύτη τον Γιάννη Ζάτκα.

Το πλέον τραγικό πρόσωπο αυτής της οικογενειακής τραγωδίας, είναι η νεαρή κοπέλα, μόλις 18 χρόνων σήμερα, που επί εννιά ολόκληρα χρόνια βίωνε έναν πραγματικό εφιάλτη, βιαζόταν κατ’ εξακολούθηση από τον θείο της και δεν τολμούσε να μιλήσει σε κανέναν διότι την εκβίαζε, σύμφωνα με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μιχάλη Βασιλικό, που ανέλαβε την υπεράσπιση του 50χρονου, η 18χρονη βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο για την τραγική τροπή που πήρε η υπόθεση, γι’ αυτό και τις τελευταίες ώρες παρακολουθείται από ψυχολόγους για να ξεπεράσει το σοκ.

Το έγκλημα έγινε πρώτο θέμα και στα Αλβανικά ΜΜΕ, τα οποία με εντενή ρεπορτάζ αναφέρονται στο χρονικό της υπόθεσης, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησαν φωτογραφίες θύματος και θύτη.

Χαμός εξάλλου γίνεται από χθες το πρωί στα social media. «Βράζουν» twitter και facebook από τα σχόλια χρηστών αναφορικά με το έγκλημα και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν.

Το «ραντεβού θανάτου» στον δρόμο

Η εξομολόγηση της 18χρονης στον πατέρα της για τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του 33χρονου εξ αγχιστείας θείου της, ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι για τον 50χρονο οικογενειάρχη, που πήρε την καραμπίνα που είχε στο σπίτι του στην Αργαλαστή Πηλίου, και σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του.

Ο 50χρονος, που ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στην Αργαλαστή, όταν είδε την κόρη του πριν από λίγες ημέρες να κλαίει και να του εξομολογείται όλα αυτά που βίωσε, σε κατάσταση σοκ επέλεξε να πάρει τον νόμο στα χέρια του. «Θα το τακτοποιήσω εγώ» φέρεται να τής είπε. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι συναντήθηκε με τον δικηγόρο του για να τον ενημερώσει ότι θα υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 33χρονου για εκβιασμό.

Τελικά όλα αυτά ανατράπηκαν. Το «ραντεβού θανάτου» κλείστηκε την Τρίτη το απόγευμα. Ο 50χρονος προφασιζόμενος μηχανική βλάβη στο όχημά του, επικοινώνησε τηλεφωνικά και ζήτησε από τη σύζυγό του να ειδοποιήσει τον 33χρονο ομοεθνή του. Ο 33χρονος που ζει στον Βόλο μετέβη με το όχημά του στο σημείο, προκειμένου να βοηθήσει τον γαμπρό του. Μετά από έντονη λογομαχία που είχαν στη μέση του δρόμου, ο 50χρονος κάνοντας χρήση της κυνηγητικής μονόκανης καραμπίνας του-την οποία είχε στην κατοχή του νόμιμα- σκότωσε τον 33χρονο βιαστή της κόρης του.

Σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε τις αρχές ομολογώντας το έγκλημα που είχε διαπράξει. Πριν καλά- καλά προλάβει να φτάσει το περιπολικό στο σημείο του εγκλήματος, ο 50χρονος έφτανε μόνος του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για να παραδοθεί στις αρχές. Ο δράστης είπε ότι λογομάχησαν και ήρθαν στα χέρια. Τότε ο 50χρονος τον χτύπησε με το όπλο στο κεφάλι. Το θύμα προσπάθησε να του πάρει το όπλο και πάνω στον καυγά εκπυρσοκρότησε, όπως ισχυρίστηκε ο δράστης στην αστυνομία περιγράφοντας τα όσα είχαν συμβεί

«Επραξα ό,τι έπρεπε ως πατέρας»

Σε κατάσταση ασφυκτικής ψυχολογικής πίεσης ο 50χρονος άρχισε να μιλάει στους αστυνομικούς. Είπε ότι δεν άντεξε στα όσα έμαθε για τον 33χρονο κουνιάδο του.

Σύμφωνα με τον ίδιο πριν από λίγες ημέρες η 18χρονη κόρη του, που είναι φοιτήτρια, του εξομολογήθηκε όλα όσα βίωνε στα χέρια άνδρα, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε μέχρι χθες στον πατέρα της, τα τελευταία εννέα χρόνια, από την ηλικία, δηλαδή, των 9 χρόνων.

Σύμφωνα με τον θύτη, η κόρη του έπεφτε θύμα βιασμού κατ’ εξακολούθηση από τον 33χρονο αδερφό της μητριάς της, με την οποία ο πατέρας της είχε αποφασίσει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του. Η νεαρή κοπέλα, από την ηλικία των εννιά ετών ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη. Ο 33χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής τη βίαζε συστηματικά, ενώ όταν εκείνη μεγάλωσε λίγο, ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί τις πράξεις τους και να κρατάει αρχείο. Για χρόνια την απειλούσε ότι εάν μιλήσει θα δημοσιεύσει τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχε στην κατοχή του. Η κοπέλα ζούσε μέσα στον φόβο. Όταν η ίδια ξεκίνησε να εργάζεται, προκειμένου να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένειά της, ο 33χρονος την απειλούσε και της ζητούσε χρήματα για να μην δημοσιοποιήσει το υλικό.

Ολα αποκαλύφθηκαν όταν η νεαρή ζητούσε χρήματα για το ενοίκιο στην πόλη όπου σπουδάζει. Όπως διαπίστωσε ο πατέρας της, τα ενοίκια δεν πληρώνονταν γιατί η 18χρονη δεχόταν εκβιασμό από τον 33χρονο για 3.000 ευρώ, ώστε να μην αποκαλύψει φωτογραφίες τους. Η νεαρή κοπέλα αναγκάστηκε αρχικά να πει στον πατέρα της πως εκβιαζόταν και σε δεύτερο χρόνο αποκάλυψε τον δράστη και όσα συνέβαιναν.

«Το τελευταίο διάστημα που η κόρη μου σπούδαζε ζητούσε συνεχώς χρήματα να της στέλνω. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο σπιτονοικοκύρης του διαμερίσματος που μένει με πήρε τηλέφωνο ότι του χρωστούσε ενοίκια ενώ εγώ και η μητριά της της στέλναμε κανονικά χρήματα. Όταν μίλησα με το παιδί για να δω τι συμβαίνει άρχισε να κλαίει και μου είπε όλα όσα ζούσε τόσα χρόνια με το 33χρονο που τη βίαζε και τα βίντεο που είχε και την εκβίαζε και της έπαιρνε τα λεφτά. Δηλητηρίαζε το παιδί μου, έκανα αυτό που έπρεπε ως πατέρας», φέρεται να τόνισε ο 50χρονος.

Όπως προαναφέρθηκε, αρχικά ο θύτης εξέταζε το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση σε βάρος του 33χρονου κουνιάδου του, με βάση τα γραπτά εκβιαστικά μηνύματα που είχε στο κινητό της η 18χρονη. Όταν, όμως, εξέδωσαν για να συμπεριλάβουν στη μήνυση τα μηνύματα και τις απειλές, ο πατέρας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του απ’ όσα διάβασε και τον πήρε τηλέφωνο, για να ακολουθήσουν τα τραγικά όσα διαδραματίστηκαν.

Σε σοκ η 18χρονη, τι κατέθεσε στις αρχές

Ολα όσα εφιαλτικά βίωνε μέσα στο σπίτι από την ηλικία των 9 χρόνων μέχρι και σήμερα, με τον βιασμό και τους εκβιασμούς από τον αδελφό της μητέρας της, κατέθεσε στους αστυνομικούς η 18χρονη κοπέλα από την Αργαλαστή, της οποίας ο πατέρας σκότωσε τον βιαστή της χθες το βράδυ στα «Αστέρια» της Αγριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή κοπέλα, φοιτήτρια σήμερα, σε κατάσταση σοκ είπε στους αστυνομικούς πώς ξεκίνησε η κακοποίησης της και πώς το τελευταίο ο διάστημα της έστελνε βίντεο στο κινητό της τηλέφωνο ζητώντας της εκβιαστικά χρήματα για να μην τα δημοσιοποιήσει.

Πηγές λένε πως προσκόμισε στους αστυνομικούς και μηνύματα του θύματος, ενώ επίσης τους παρέδωσε και το κινητό της τηλέφωνο. Στο οποίο το θύμα της έστελνε τα βίντεο για να την πιέσει ψυχολογικά ώστε να πετύχει ακόμα καλύτερα τον εκβιασμό του.

Με τη σειρά του ο 50χρονος πατέρας περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς έμαθε από την ίδια του την κόρη για τον εφιάλτη που ζούσε και πώς πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον αδελφό της γυναίκας του. Όπως είπε μάλιστα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν η κόρη του που σπούδαζε άρχισε να μην πληρώνει το ενοίκιο του διαμερίσματος της και να του ζητάει όλα και περισσότερα χρήματα.

«Αυτό το έγκλημα δεν έπρεπε να το κάνει»

«Ο,τι και να έχει γίνει υπάρχει ο νόμος. Δεν έπρεπε να φτάσει να κάνει τέτοια πράγματα» ανέφερε η σύζυγος του 50χρονου άνδρα που σκότωσε τον αδερφό της. Η ίδια ανέφερε ότι ο σύζυγός της είχε τρία κορίτσια από τον προηγούμενο γάμο του, τα οποία ζούσαν μαζί τους. «Εγώ δεν ήξερα τίποτα. Ούτε από τον αδερφό μου ούτε το κορίτσι μου είχε πει κάτι ούτε κανένας. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί και τι έπαθε το κορίτσι, αν τα έβγαλε όλα τώρα» ανέφερε συγκλονισμένη η γυναίκα, που όπως δήλωσε, δεν γνώριζε ότι ο σύζυγός της επρόκειτο να δολοφονήσει τον 33χρονο αδερφό της. «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει σκάσει το λάστιχο και ότι ήθελε βοήθεια. “Πες στον αδερφό σου να έρθει να με βοηθήσει” μου είπε. Αυτό το έγκλημα που έκανε ο άντρας μου δεν έπρεπε να το κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγκλονισμένο το Ν. Πήλιο

Η κοινωνία της Αργαλαστής όπου διέμενε η οικογένεια του 50χρονου, αλλά και για πολλά χρόνια ο 33χρονος κουνιάδος του, είναι συγκλονισμένη.

Οι κάτοικοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 50χρονο. «Ηταν ένας πολύ καλός και ευγενικός άνθρωπος».

«Μένει και εργάζεται χρόνια στην Αργαλαστή, βοηθάει πολύ στα κτήματα και είναι πάντα με το χαμόγελο. Δεν έχει προκαλέσει ποτέ πρόβλημα. Δεν μπορώ να το πιστέψω» ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επαγγελματίας από την Αργαλαστή.

Ο 50χρονος έμενε στην Αργαλαστή με τη νυν σύζυγό του και τον μικρό τους γιο. Ο ίδιος στο παρελθόν ήταν ξαναπαντρεμένος και είχε αποκτήσει τρεις κόρες, η μητέρα των οποίων πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ο άνδρας αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή του και να μείνει στην Αργαλαστή. Ο 33χρονος αδερφός της νυν συζύγου του, είχε παντρευτεί νεαρή κοπέλα από το γειτονικό Μετόχι, αλλά ζούσαν μόνιμα στον Βόλο με το παιδάκι τους.

Το θύμα δούλευε σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Λάρισα για αρκετά χρόνια. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που είχε μετακομίσει από το Νότιο Πήλιο και διέμενε στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ φέρεται να είπε σε δικούς της ανθρώπους ότι δεν είχε καμία ιδέα για όσα καταγγέλλονται σε βάρος του 33χρονου.

Μιχάλης Βασιλικός: Δηλώνει μετανιωμένος ο 50χρονος

Μετανιωμένος δηλώνει ο 50χρονος. Μετά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια και την 5ήμερη προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί, ο συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου δράστη του φονικού, Μιχάλης Βασιλικός δήλωσε πως ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς συνειδητοποίησε τι έχει συμβεί. «Δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει. Ενιωσε ότι απειλείται όταν λογομάχησαν και τον χτύπησε με το όπλο, το οποίο εκπυρσοκρότησε. Δεν ήταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση δυστυχώς μετά τις αποκαλύψεις που αφορούσαν στο παιδί του», σημείωσε ο γνωστός Βολιώτης δικηγόρος.

«Επεσε από τα σύννεφα με αυτά που έμαθε, καθώς με το θανόντα είχε συγγενική σχέση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι του. Είχε έντονα αισθήματα θλίψης, οργής και στενοχώριας, τα οποία οδήγησαν σε ότι έγινε. Τώρα έχει συνειδητοποιήσει ότι ένας άνθρωπος, ανεξάρτητα εάν το βάρυναν εγκληματικές πράξεις, έχασε τη ζωή του και πως θα έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά το θέμα, εάν του το επέτρεπε η ψυχική του κατάσταση» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλικός.

Ο ίδιος επίσης έθιξε τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η 18χρονη κοπέλα, η οποία αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της, μετά από όσα φρικιαστικά βίωσε επί εννιά ολόκληρα χρόνια.

Πηγές: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, action24, SKAi news

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση