Δήμος Μακρακώμης: Συναντήσεις Χαντζή με Προέδρους & μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 10:21 Δήμος Μακρακώμης: Συναντήσεις Χαντζή με Προέδρους & μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων

Συναντήθηκε με εκπροσώπους από τα Κανάλια, Παλαιοβράχα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρακώμης…

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Καναλίων και Παλαιοβράχας, αλλά και με μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων τους αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρακώμης, είχε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της κοινότητας Καναλίων Θωμά Δερνίκα, τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Κωστούλα και τα μέλη του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Καναλιωτών, έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου.

Στην συζήτηση αυτή παραβρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ανδρέας Παπασάρας, καθώς και η Αντιδήμαρχος Οργάνωσης και Προγραμματισμού Αρβανίτη Βασιλική.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινότητα Καναλίων σχετικά με:

– την Ύδρευση,

– τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων,

– την ολοκλήρωση των δρομολογημένων ασφαλτοστρώσεων εντός οικισμού,

– τις τροποποιήσεις – βελτιώσεις δημοτικού σχολείου, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πραγματοποίησης εκδηλώσεων.

Επιπλέον, τέθηκαν προτάσεις σχετικά με την αγορά οικοπέδου, για την χρήση του ως παρκινγκ και εξεύρεσης κατάλληλης έκτασης για την δημιουργία παιδικής χαράς.

Την ίδια μέρα η Πρόεδρος Αθηνά Κοτορλού και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της κοινότητας Μακρακώμης, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Βασιλική – Ελένη Αρβανίτη, προκειμένου να προβούν στην διατύπωση και σχεδίαση δράσεων του συλλόγου σε συνεργασία με το Δήμο. Τέθηκε ακόμη, το ζήτημα εύρεσης κατάλληλου χώρου για χρήση, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του συλλόγου. Παρόντες ήταν και ο Γενικός γραμματέας του Δήμου Ιωάννης Παπαχαραλάμπους καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας για την Δ.Ε. Μακρακώμης Οδυσσέας Παπαευθυμίου.

Τέλος, ο Δήμαρχος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Βασιλική – Ελένη Αρβανίτη, υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της κοινότητας Παλαιοβράχας Κωνσταντίνο Τάγια και τον Πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Παλαιοβραχινών Νικόλαο Χουλιάρα.

Αναφορικά με την κοινότητα συζητήθηκαν τα εξής:

– σύνδεση και λειτουργία υδρευτικής γεώτρησης,

– συντήρηση και καθαριότητα του χώρου της Βιβλιοθήκης για την πραγματοποίηση της Εκστρατείας  ενημέρωσης της τρίτης ηλικίας πάνω στη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη στις 20/1/2024,

– προοπτικές χρήσης ακινήτου από δωρεά εντός της κοινότητας,

– πρόταση χρήσης του κτιρίου – αποθήκης της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας και παραχώρηση αυτού,

– πρόταση δημιουργίας θεματικού μουσείου στο σχολικό κτίριο.

Στη συνέχεια ο πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Παλαιοβραχινών, γνωστοποίησε το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του και παρέθεσε κάποιες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το τρέχον έτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση