Λαμία: Στους δρόμους οι φοιτητές για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 14:06 Λαμία: Στους δρόμους οι φοιτητές για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις…

Με κατάληψη των σχολών τους και συγκέντρωση με πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λαμίας, συνεχίζον τον αγώνα τους κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Μαθηματικού, ΣΘΕ (ΠΛΗΤ, ΠΕΒ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης διακόπτοντας για λίγα λεπτά την κυκλοφορία περιμετρικά της πλατείας.

Βασικό αίτημα η απόσυρση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης με ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, αντιπροσωπεία των μαθητών επέδωσε και αίτημα στην Περιφέρεια για δωρεάν μετακινήσεις.

Επίσης, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 13:00’ θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στον Κοσμήτορα της σχολής με μια σειρά από αιτήματα με βασικό τη δωρεάν σίτιση.

Την Τρίτη 23/01 θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση φοιτητών-καθηγητών στο campus της Άμπλιανης, έξω από τη βιβλιοθήκη και  θα ακολουθήσει αποκλεισμός του δρόμου έξω από το Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ). Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους τους πολίτες - φορείς που θέλουν να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Για τις ώρες της κινητοποίησης 13:00-14:00, θα υπάρξει αποχή από τα μαθήματα.

Σημειώνουμε τέλος ότι πολλοί μαθητές συμπαραστέκονται στον αγώνα των φοιτητών για δημόσια πανεπιστήμια, πραγματοποιώντας καταλήψεις στα σχολεία τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση