Λαμία: Με καταλήψεις απαντούν στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 09:31 Λαμία: Με καταλήψεις απαντούν στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Κινητοποιήσεις για την απόσυρσή του…

Στο πλευρό των Φοιτητικών Συλλόγων Λαμίας, στέκονται και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, στις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το πρωί της Πέμπτης (18/1) η είσοδος του 6ου Γενικού Λυκείου, ήταν κλειστή από κάδους με τα παιδιά να διαμαρτύρονται με βασικό αίτημα τη δωρεάν δημόσια παιδεία χωρίς ιδιωτικά πανεπιστήμια και αύξηση των χρηματοδοτήσεων στην παιδεία.

Ανάλογες εικόνες σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχαμε και σε άλλα Λύκεια, ωστόσο οι μαθητές πείστηκαν να πραγματοποιήσουν αποχή τις δύο πρώτες ώρες σε ένδειξη συμπαράστασης στους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που το μεσημέρι βγαίνουν στους δρόμους για να φωνάξουν κατά του νομοσχεδίου.

Και τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας από φοιτητικούς συλλόγους με συγκεντρώσεις πορείες και καταλήψεις σχολών, ενώ την Τρίτη 23 Ιανουαρίου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Λαμίας, έχουν προγραμματίσει συμβολικό κλείσιμο της π.ε.ο. Λαμίας - Αθηνών στο ύψος του Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση