Δημοτικοί σύμβουλοι για μια μέρα, τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 14:58 Δημοτικοί σύμβουλοι για μια μέρα, τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

Επίσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ «Λάμπρος Παπαδήμας» στην οδό Αινιάνων…

Σε ρόλο Δημοτικών Συμβούλων για μια ημέρα μαθητές της έκτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας που βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρος Παπαδήμας» και κάθισαν στα έδρανα, προκειμένου στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής και παράλληλα θεματικής προσέγγισης των εργαστηρίων δεξιοτήτων, να μάθουν τη λειτουργία μιας συνεδρίασης του οργάνου και να εξοικειωθούν με τις δημοκρατικές διαδικασίες του διαλόγου, της συνεργασίας και των αποφάσεων.

Τους μαθητές που συνοδεύονταν από τους δασκάλους Γιώργο Σαγιά και Κωνσταντίνο Φλώρο, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκης Πρέντζας ο οποίος αρχικά εξήρε τη διάθεση και το ενδιαφέρον τους να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία ενώ στη συνέχεια τους εξήγησε τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις συνεδριάσεις.

Οι μαθητές, οι αυριανοί «ενεργοί πολίτες» της κοινωνίας και πιθανοί μελλοντικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι έζησαν την πρωτόγνωρη αυτοδιοικητική «συνεδρίαση», με αξίες που θα τους καθοδηγούν στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση