Περιπέτεια για παρέα στα ορεινά Άγραφα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 20:30 Περιπέτεια για παρέα στα ορεινά Άγραφα

Αποπροσανατολίστηκαν και ειδοποίησαν το «112»…

Επιχείρηση διάσωσης από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, στήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στα ορεινά Άγραφα.

Ένα ζευγάρι περιατητών από την Κατερίνη, αποπροσανατολίστηκαν στο βουνό στη θέση «Νιάλα» κοντά στο χωριό Βάλαρη πλησίον των ορίων των νομών Φθιώτιδας και Καρδίτσας.

Για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα από το Καρπενήσι, καθώς και η ειδική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ. Επίσης ζητήθηκε συνδρομή από την ομάδα ΣμηΕΑ από τη Λάρισα.

Οι περιπατητές επικοινώνησαν με το κέντρο «112» και ανέφεραν ότι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ προσπάθησαν να δώσουν περίπου το στίγμα τους. Ωστόσο επικρατούσε ανησυχία, καθώς η νύχτα καθιστά πολύ πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους, ενώ και οι καιρικές συνθήκες είναι χειμωνιάτικες.

Τελικά το πρώτο όχημα Καρενησίου τους εντόπισε γρήγορα και τους οδήγησε πίσω στο αυτοκίνητό τους. Λίγο μετά τις 20:00' ενημέρωσε για το αίσιο τέλος της περιπέτειας των επισκεπτών του Δήμου του ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης: "Εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρονται στο χωριό Άγραφα, οι ορειβάτες που έχασαν τον προσανατολισμό τους σήμερα το απόγευμα. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους επικεφαλείς της επιχείρησης κ. Ζιάκα και κ.Φυσέκη αλλά και στους κατοίκους της περιοχής,που συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση αυτής της υπόθεσης
".

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση