Αποστρατεύτηκε ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ευάγγελος Κατσάρας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 08:16 Αποστρατεύτηκε ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ευάγγελος Κατσάρας

Επί ημερών του το ΚΕΥΠ επαναλειτούργησε ως Κέντρο, ενώ πέτυχε και τη λειτουργία Σχολής Νεοσυλλέκτων. Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του…

Με Απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκαν οι τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών Σωμάτων και Όπλων.

Στο βαθμό των Ταξιάρχων Σωμάτων ως «ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του» κρίθηκε και ο Διοικητής του ΚΕΥΠ και Φρούραρχος Λαμίας, Ευάγγελος Κατσάρας.

Ο κ. Κατσάρας είχε αναλάβει μόλις τον περασμένο Μάρτη το ΚΕΥΠ έχοντας πάρει την προαγωγή στο βαθμό του Ταξιάρχου και αυτός είχε την ευθύνη επαναλειτουργίας του στρατοπέδου ως Κέντρο και πάλι Νεοσυλλέκτων. Επί ημερών του το στρατόπεδο απέκτησε και πάλι σημαντική δυναμική φθάνοντας να εκπαιδεύει περισσότερους από 600 νεοσυλλέκτους.

Μάλιστα με τη λειτουργία της Σχολής Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, η Λαμία εξασφάλιζε την παρουσία σχεδόν των μισών νεοσυλλέκτων για περισσότερο καιρό στην περιοχή!

Συγχρόνως ήταν παρών σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ υποστήριζε αντίστοιχες δράσεις όπως οι δωρεάν εξετάσεις στο ΚΕΥΠ τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος.

Γενικά κράτησε ψηλά την παράδοση των άξιων Αξιωματικών που έχουν αναλάβει ως Φρούραρχοι της Λαμίας.

Οι φετινές κρίσεις για το Σώμα Υλικού Πολέμου έκρυβε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη την αποστρατεία του παλιού Φρούραρχου Λαμίας και μέχρι πρότινος Διευθυντή Γ.Ε.Π./Δ.Υ.Π. Υποστράτηγου Αρίστου Περρή. Ένας ακόμη ικανότατος αξιωματικός για τον οποίο δε γνωρίζουμε αν πρόκειται να αξιοποιηθεί σε κάποια άλλη θέση ως πολίτης πλέον…

Μοναδικός Υλικοπόλεμος Υποστράτηγος που κρίθηκε διατηρητέος είναι ο Ιωάννης Ανδριώτης, ο οποίος είχε αναλάβει το ΚΕΥΠ στη θέση του Αρίστου Περρή το Μάρτιο του 2020.

Διατηρητέοι τώρα στο βαθμό του Ταξίαρχου Σωμάτων ήταν οι Ζήκος Θεόδωρος (λογικά αναλαμβάνει Διευθυντής του Σώματος), Γιαννουλάκης Εμμανουήλ και Βαρελάς  Γεώργιος.

Από τους πίνακες τακτικών κρίσεων Συνταγματαρχών Σωμάτων έτους 2024-2025:

Διατηρητέων Συνταγματαρχών Σωμάτων:

Υλικού Πολέμου Μπρότσικα  Κωνσταντίνου του Χρήστου

Μακρή   Γεωργίου του Δημητρίου

Μαυρομάτη Αναστασίου του Γεωργίου

Μπούσια   Σπυρίδωνα του Ευαγγέλου

Μούκα  Ζήση-Ανέστη του Κωνσταντίνου

Περιμένη  Πέτρου του Θεοδώρου

Πολύδωρου Παναγιώτη του Ερωτόκριτου

Ντιώνια  Παναγιώτη του Αποστόλου

Παπαδόπουλου Παναγιώτη του Χαράλαμπου

Κουτσούγερα  Βασίλειος του Παναγιώτη

Εκ των ανωτέρω οι κκ Μακρής Γεώργιος και Μαυρομάτης Αναστάσιος κρίθηκαν προακτέοι με τον δεύτερο εξ αυτών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport να έρχεται στη Λαμία ως νέος διοικητής του Κέντρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση