Ανεβαίνει η θερμοκρασία το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - Σε ποιες περιοχές θα γίνει παρέλαση με βροχή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 10:07 Ανεβαίνει η θερμοκρασία το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - Σε ποιες περιοχές θα γίνει παρέλαση με βροχή

Καλός με κάποιες παρενθέσεις βροχής θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. 

Όχι τελείως ηλιόλουστος, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου.

Η γνωστή μετεωρολόγος εξηγεί μιλώντας στο newsit.gr ότι «το Σάββατο γενικά σε όλη την Ελλάδα προβλέπονται κάποιες τοπικές νεφώσεις με περισσότερο ήλιο από την Παρασκευή. Λίγες βροχές περιμένουμε το μεσημέρι και το απόγευμα, αλλά στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα και θα είναι αρκετά διάσπαρτες, οπότε σε γενικές γραμμές το Σάββατο θα κυλήσει με καλό καιρό. Στα νησιά του Αιγαίου τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας».

Η θερμοκρασία όπως αναφέρει «το Σάββατο θα ανέβει λίγο γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου στα νοτιότερα, θα υποχωρήσουν οι άνεμοι που πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι και 5 μποφόρ».

Την Κυριακή, σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου «πάλι περιμένουμε κάποιες τοπικές νεφώσεις με λίγες μεσημεριανές βροχές μόνο στα ορεινά. Οι άνεμοι από την Κυριακή θα στραφούν σε δυτικούς, μέτριας έντασης μέχρι 5 μποφόρ».

Δηλαδή πιο συγκεκριμένα… «θα δούμε δηλαδή στη βόρεια και δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος να ανεβαίνει στους 18 βαθμούς κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές 20-21, όπως και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Στην Αθήνα και στα νησιά, όπως Κρήτη και Ρόδο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου».

Παρέλαση με βροχή σε κάποιες περιοχές

Αλλάζει όμως λίγο το σκηνικό την Δευτέρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, καθώς σύμφωνα με την μετεωρολόγο «θα ενισχυθούν οι άνεμοι ειδικά στα νότια θαλάσσια τμήματα στο κρητικό πέλαγος που θα πνέουν 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί και θα έχουμε κάποιες βροχές. Δηλαδή σε κάποιες περιοχές η παρέλαση της 25ης θα γίνει με ομπρέλα».

Και προσθέτει «στα δυτικά θα ξεκινήσει να βρέχει από πολύ νωρίς, δηλαδή σε Ήπειρο, βόρειο Ιόνιο αλλά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες φαίνεται ότι στις συγκεκριμένες περιοχές θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Περιμένουμε βροχές προς το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο. Οπότε φαίνεται ότι από τις 12, μία η ώρα το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα θα βρέχει στο ανατολικό Αιγαίο».

Στους 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Πάντως επισημαίνει, μιλώντας στο newsit.gr ότι «θα είναι ένα γρήγορο πέρασμα βροχοπτώσεων και στην υπόλοιπη χώρα ηπειρωτικά, Αθήνα, Κρήτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στις περιοχές που δεν περιμένουμε βροχές να φτάνουν τους 23 βαθμούς κελσίου ενώ σε περιοχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα την Δευτέρα δεν θα ανέβει άλλο η θερμοκρασία και θα κυμανθεί κοντά στο 17 με 18 βαθμούς».

Συνολικά όπως τονίζει η μετεωρολόγος, «δεν θα είναι κακός ο καιρός το τριήμερο αλλά δεν θα είναι και άκρως ηλιόλουστος».

Από Τρίτη έρχεται θερμή εισβολή

Την ίδια ώρα, μια διήμερη θερμή εισβολή έρχεται από την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου. «Περιμένουμε να ανέβει σημαντικά η θερμοκρασία για λίγα 24ωρα. Δηλαδή Τετάρτη και Πέμπτη, σε ορισμένες περιοχές στην κεντρική Ελλάδα, νότια Κρήτη , ανατολική Πελοπόννησο, Θεσσαλία θα δούμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 25-26 βαθμούς Κελσίου. Αλλά για τέλη Μαρτίου είναι 6 βαθμοί πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή. Δεν φαίνεται όμως κάτι άλλο ακραίο, παρά μόνο αυτή η μίνι θερμή εισβολή. Η θερμοκρασία μετά θα επανέλθει στα φυσιολογικά» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr η γνωστή μετεωρολόγος.

Ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-03-2024
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-03-2024 (ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)
Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων - Κρήτης 8 μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-03-2024
Στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και αργότερα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-03-2024
Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά και τα βόρεια.
Από το απόγευμα στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση