Σπάνιο ψάρι για τις ελληνικές θάλασσες, αλιεύτηκε στην Αγία Μαρίνα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 15:05 Σπάνιο ψάρι για τις ελληνικές θάλασσες, αλιεύτηκε στην Αγία Μαρίνα (ΦΩΤΟ)

Ελάχιστες οι καταγραφές του…

Ένα σπάνιο στις εμφανίσεις του, στο Μαλιακό, ψάρι, έπεσε στην ψαριά αλιέων, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Στυλίδας.

Ο έμπειρος αλιέας αλλά και άλλοι ψαράδες δεν το είχαν ξαναδεί αν και προσομοίαζε με το πιο γνωστό στην περιοχή «Τιλάπια», χωρίς όμως να ταιριάζει απόλυτα.

Το LamiaReport αναζήτησε τη γνώμη ειδικών και τελικά πράγματι δεν ήταν τιλάπια, (το συγκεκριμένο ψάρι σε άλλες περιοχές είναι αρκετά συνηθισμένο και από τα ψάρια που αλιεύονται, πωλούνται και καταναλώνονται περισσότερο).

Πρόκειται για το αυτόχθον ψάρι Λοβόψαρο (Lobotes surinamensis). Στην περιοχή μας οι επιστήμονες το έχουν δει δυο - τρεις φορές και πολύ λίγες είναι και οι επίσημες καταγραφές του.

Σύμφωνα με τα όσα μας περιέγραψαν είναι ψάρι που μας ήρθε από τον Ατλαντικό και το οποίο προτιμάει υφάλμυρα νερά με μαλακό υπόστρωμα, όπως ιδανικά σχηματίζει το Δέλτα του Σπερχειού στο Μαλιακό. Στις περιοχές μας παίρνει αυτό το κίτρινο - λαδί με σκούρο χρώμα στη ράχη. Το όνομά του το ‘χει πάρει από το πίσω μέρος του σώματός του, όπου τα τρία πτερύγια μοιάζουν να σχηματίζουν τρεις λοβούς.

Άλλες ονομασίες του είναι Τριπλόνουρος και Χριστάκης και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 90 εκατοστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση