Ξεκίνησε ο Έλεγχος για την "μαύρη τρύπα" στην ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 08:30 Ξεκίνησε ο Έλεγχος για την "μαύρη τρύπα" στην ΠΕΛ

Στον "αέρα" η φετινή περίοδος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας...

Επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση, ξεκίνησε σήμερα ο έλεγχος στα Οικονομικά στοιχεία της ΠΕΛ από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ, που δεν έχουν ούτε ρεύμα, δεν επέτρεψε στον Ελεγκτή να εγκατασταθεί εκεί, όπως θα έπρεπε. Τελικά τη λύση έδωσε ο Δήμος Λαμιέων και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου ο οποίος σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, παραχώρησε γραφείο στον Ελεγκτή, ο οποίος για όσο χρειαστεί θα στεγάζεται στο Δημαρχείο για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του.

Ο διαχειριστικός έλεγχος αφορά στο διάστημα από το 1/1/2010 μέχρι και σήμερα. Το θέμα όμως είναι βάσει ποιων στοιχείων θα γίνει ο έλεγχος, αφού η προηγούμενη διοίκηση του κ. Γιάννη Γρανίτσα, ουδέποτε παρέδωσε τα οικονομικά στοιχεία και αρχεία στην επόμενη διοίκηση του κ. Γιώργου Λάμπρου, αφήνοντας πίσω χρέη και μια "μαύρη τρύπα", που κανείς δεν ξέρει το μέγεθός της.

Όταν ο Γιώργος Λάμπρου "παρέλαβε" από τον Γιάννη Γρανίτσα και είδε την κατάσταση που επικρατούσε στην Πανελληνία Έκθεση Λαμίας, είχε ενημερώσει εγγράφως άμεσα το Υπουργείο, αλλά και την Εισαγγελία Λαμίας, ότι: «Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό ή χειρόγραφο αρχείο με οποιοδήποτε λογιστικό, οικονομικό ή ταμειακό στοιχείο....»

Επίσης τα βιβλία Πρακτικών των Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας δεν έχουν υπογραφεί από τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης.

Υπάρχουν πάρα πολλοί προμηθευτές που έχουν κόψει τιμολόγια, για τα οποία φυσικά έχουν πληρώσει ΦΠΑ και έχουν φορολογηθεί χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, ενώ υπάρχουν και προμηθευτές - επαγγελματίες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τους οφείλει η ΠΕΛ, ωστόσο δεν έκοψαν τιμολόγια, γιατί έτσι τους είχαν πει.

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου, αλλά και τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο μέλλον του ιστορικού αυτού φορέα της περιοχής μας.

Την περασμένη χρονιά Περιφέρεια και Δήμος έβαλαν πλάτη και τελευταία στιγμή έγινε τελικά η επετειακή 50η περίοδος της ΠΕΛ. Φέτος όμως;

Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν για τη φετινή περίοδο τα πάντα είναι στον αέρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση