Και η Βοιωτία βλέπει Πανεπιστήμιο Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 08:04 Και η Βοιωτία βλέπει Πανεπιστήμιο Στερεάς

Συνάντηση της Επιτροπής Πανούση στη Θήβα…

Τις σκέψεις των τοπικών κοινωνιών στο θέμα Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας,  εξετάζει η «Επιτροπή Πανούση», που από το πρωί της Δευτέρας (26/3) βρέθηκε στη Θήβα, σε μια συζήτηση για τη διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Σε αυτή την προσπάθεια η Θήβα και γενικότερα η Βοιωτία παίζει σημαντικό ρόλο, αν σκεφθεί κανείς ότι για την περιοχή έχει ήδη εκφραστεί η άποψη των «σοφών» που βλέπουν σπουδές διετούς φοίτησης κάτω από την ομπρέλα του ΕΚΠΑ, στη θέση των τμημάτων που ανήκουν στο ΤΕΙ Στερεάς.

Στην Βοιωτική πόλη η Επιτροπή ξεκίνησε τις επαφές της από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ και στη συνέχεια βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί οι φορείς φάνηκε να υποστηρίζουν ενεργά την ιδέα του Πανεπιστημίου Στερεάς. Στη συνάντηση πρέπει να σημειωθεί ότι τον κ. Πανούση συνόδευαν οι τέσσερις από τους έξι της Επιτροπής (Μαστρογιάννης, Κατσούλης, Ιακωβής, Λάμψας), ενώ ο πρώην Υπουργός θα έχει συνάντηση στη συνέχεια και με τα άλλα δύο μέλη στην Αθήνα (Παναγιάρης, Γερολουκά – Κωστοπαναγιώτου).

Επόμενος σταθμός - και ίσως σημαντικότερος - στην προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της πρότασης που θα κατατεθεί στο υπουργείο, είναι τα Ψαχνά την Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018.

Το πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας μπορεί σε επίπεδο καθηγητών να καλοβλέπει την πρόταση του ΕΚΠΑ, για την τοπική κοινωνία ωστόσο το συμφέρον είναι μακράν η ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς με τμήματα που θα είναι κοντά – επιστημονικά - σε αυτά που λειτουργούν ήδη στην περιοχή τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση