Απεργία στη ΛΑΡΚΟ στις 30 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 16:23 Απεργία στη ΛΑΡΚΟ στις 30 Μαΐου

Κάλεσμα από το Συνδικάτο Μετάλλου…

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και αλλαγή πολιτική ςγια τη βιωσιμότητά της υπερ των εργαζομένων ζητεί το Συνδικάτο Μετάλλου, καλώντας τους εργαζόμενους στη νικελοβιομηχανία σε απεργία στις 30 Μαΐου 2018.

Στο μήνυμά του προς τους συναδέλφους το Συνδικάτο Μετάλλου αποκαλύπτει ένα σενάριο ιδιωτικοποίησης στο οποίοι πιέζουν την κυβέρνηση ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Υποστηρίζουν επίσης ότι το σχέδιο ιδιωτικών συμφερόντων περιλαμβάνει:

1) Θεωρεί «αντιπαραγωγική» την μόνιμη και σταθερή εργασία και προτείνει την παραπέρα εργολαβοποίηση των εργασιών ακόμη και με αλλαγή εργασιακών σχέσεων, δηλαδή επιστροφή εργαζομένων σε εργολάβους.

2) Θεωρεί «αντιπαραγωγική» την «κουλτούρα» των εργαζομένων και προτείνει μείωση θέσεων εργασίας ,αλλαγή ωραρίων  και την κάλυψη βαρδιών με 2 βάρδιες  12 ώρες ανά ημέρα ή 4 βάρδιες με 6 ώρες , δηλαδή εκ περιτροπής εργασία.

3) Συγκρίνει τους μισθούς των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τον όμιλο Στασινόπουλου και Μυτιληναίου και μας βγάζει κατά 15% πιο ακριβούς  προτείνοντας περικοπές.

4) Θεωρεί πως είναι μεγάλα τα ποσά που «σπαταλά» στο ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό συμβόλαιο και προτείνει μείωση δαπανών ή και κατάργηση.

5) Εκτιμά πολύ μεγάλα τα ποσά που δίνονται ως συνταξιοδοτικές αποζημιώσεις και προτείνει περικοπές σε αυτές και αποχωρήσεις εργαζομένων (απολύσεις) που έχουν «συμπληρώσει συνταξιοδοτικά κριτήρια».

Ως απάντηση στα παραπάνω καλούν για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/05/2018 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

«Εκεί μαζί με τους πραγματικούς μας συμμάχους που δεν είναι άλλοι πέρα από τους   εργαζόμενους από άλλους κλάδους, τους συνταξιούχους, τους μικρομαγαζάτορες, τους μαθητές και τις γυναίκες θα δώσουμε την πρώτη απάντηση…».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση