Φιλοζωικός: «Ευχαριστούμε τον Εισαγγελέα - Οι πολίτες να μην σιωπούν»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 09:17 Φιλοζωικός: «Ευχαριστούμε τον Εισαγγελέα - Οι πολίτες να μην σιωπούν»

«Με τη βοήθεια της Εισαγγελίας ξεπεράστηκαν σκόπελοι που δεν μπορούσαμε εμείς…», τονίζει μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα.

Τις ευχαριστίες της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση εξέφρασε μέσω του LamiaReport η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα, «για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε και τη διάθεσή του να ανοίξουν στόματα και να βρεθεί ο ένοχος μιας ακόμη δολοφονίας αθώων ζώων».

Η κα Γρίβα ως Πρόεδρος του Φιλοζωικού, κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση με τις φόλες στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μπράλου, δεν γνώριζε όμως το πόσο γρήγορα κινήθηκαν οι διαδικασίες και πληροφορήθηκε από το ρεπορτάζ του LamiaReport για την άσκηση ποινικής δίωξης στο Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας, Γιώργο Γώγο.

«Ως Φιλοζωικός μας καταγγέλθηκε από πολίτη περιστατικό δολοφονίας ζώων. Από την πρώτη στιγμή προστρέξαμε και για να υποστηρίξουμε τα άτομα που φερόντουσαν διατεθειμένα να καταγγείλουν ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό και να τους δείξουμε ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθήσουν. Αυτό που έκανε ο Εισαγγελέας ήταν πολύ σημαντικό, καθώς ξεπεράστηκαν οι σκόπελοι που δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε εμείς. Ανεξάρτητα του αποτελέσματος, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ο κόσμος να μην σιωπά απέναντι σε περιπτώσεις οποιασδήποτε κακοποίησης ζώων. Επιπλέον θα βοηθήσει την αστυνομία προς την κατεύθυνση να δίνει μεγαλύτερη σημασία σε καταγγελίες αλλά και το βασικότερο να μην αποθαρρύνει τους πολίτες να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά».

Όπως λέει η κα Γρίβα, υπάρχουν πολλά εμπόδια στο να φτάσει μία καταγγελία στις αστυνομικές αρχές και έχει να κάνει με τις κλειστές κοινωνίες και τον περίγυρο, μέχρι τους φόβους που καλλιεργούν τέτοια άτομα στους συνανθρώπους τους. Για αυτό θεωρεί πολύ σημαντικό «να γνωρίζει κάποιος που προτίθεται να καταγγείλει ένα περιστατικό κακοποίησης ότι θα τύχει της προσοχής και της εξέτασης που επιβάλει ο νόμος και δε θα μείνει με το χαρακτηρισμό ότι καταδίδει το γείτονά του. Είναι πολύ σημαντικό η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της έναντι ενός πολίτη που πραγματικά έχει ξεπεράσει τον εαυτό του για να φτάσει να καταγγείλει τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, που αποδείχτηκε τελικά ότι δεν είναι και τόσο άνθρωπος».

Θυμίζουμε τέλος ότι το θέμα των αδέσποτων ζώων και τα περιστατικά κακοποίησης τους, έχουν καταδειχθεί από τον κ. Λακαφώση σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Αστυνομικές Αρχές στα τέλη Μαρτίου.

Επιπλέον μέσα στον Απρίλιο ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση με την οποία έχει ζητήσει την καταγραφή τους, αλλά και τις ενέργειες των Δήμων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγχρόνως έχει ζητήσει τη σύσταση μικτών κλιμακίων για τους ελέγχους και σε δεσποζόμενα ζώα από όπου ξεκινάει το πρόβλημα των εγκαταλείψεων των ζώων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση