Αφυδατωμένη επιδερμίδα: Συμβουλές για να την ενυδατώσετε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 18:22 Αφυδατωμένη επιδερμίδα: Συμβουλές για να την ενυδατώσετε

Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι, η επιδερμίδα έχει ανάγκη από πρόσθετη φροντίδα. Ο ήλιος, η ζέστη και οι εναλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας, δημιουργούν την αίσθηση αφυδάτωσης και τραβήγματος, γι’ αυτό κρίνεται αναγκαίο να ακολουθήσετε κάποια πρόσθετα μέτρα περιποίησης από τα σύνηθες, ώστε να επαναφέρετε την επιδερμίδα σας στη φυσιολογική του ισορροπία και να συνεισφέρετε στην ανάπλασή του.

Συνεχίστε να διαβάζετε ακόμα και αν δεν νιώθετε πολύ έντονα τα σημάδια της αφυδάτωσης και η επιδερμίδα σας θα ενυδατωθεί στο φουλ της και θα λάμψει ξανά.

Τα χαρακτηριστικά της αφυδατωμένης επιδερμίδας

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα συγχέεται συχνά και λανθασμένα με την ξηρή. Η αφυδατωμένη στην πραγματικότητα προκαλείται από την έλλειψη νερού στον οργανισμό γι’ αυτό μπορεί να τη νιώθετε πολλές φορές να “τραβάει”. Μπορεί να παρουσιάσει φαγούρα ή και σκιές στο πρόσωπο. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες εντοπίζονται πιο έντονα, ενώ οι μαύροι κύκλοι γίνονται πιο διακριτοί. Συνολικά η θαμπή επιδερμίδα, χωρίς ζωντάνια, μπορεί να είναι χαρακτηριστικό μιας αφυδατωμένης επιδερμίδας.

Aντιμετωπίστε την αφυδατωμένη επιδερμίδα

Υιοθετήστε συνήθειες που θα συμβάλουν στην υγεία και λάμψη καθημερινά. Ο κύριος κανόνας στην ενυδάτωση της επιδερμίδας περιλαμβάνει την κατανάλωση νερού. Βάλτε στόχο δέκα ποτήρια νερό την ημέρα, ώστε να καταναλώνετε τουλάχιστον οχτώ και έχετε μαζί σας πάντα ένα μπουκάλι νερού, ώστε να μην το ξεχνάτε. Η συνέπεια είναι σημαντική για να δείτε θετικά αποτελέσματα.

επιδερμίδα

Διαμορφώστε ανάλογα και την περιποίησή σας

Προσθέστε στη ρουτίνα περιποίησής σας μια μάσκα περιποίησης με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες. Απλώστε κάθε φορά μια γενναιόδωρη ποσότητα και εφαρμόστε την τουλάχιστον 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Κι ολοκληρώστε πάντα με μια ενυδατική κρέμα. Ιδανική εδώ είναι η M COSMETICS, που ξεχωρίζει για την πλούσια υφή της και σας την προτείνουμε. Χάρη στη πανθενόλη και το βούτυρο καριτέ θα δείτε και θα αισθανθείτε διαφορά στην ενυδάτωση από την πρώτη κιόλας χρήση.

Χρησιμοποιήστε ένα micellar

Το νερό καθαρισμού micellar είναι απ’ τους πιο απαλούς τρόπους καθαρισμού, αφού δεν απογυμνώνει την επιδερμίδα από τα σημαντικά έλαια, ενώ παράλληλα φτάνει στα βαθύτερα στρώματά της, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση. Και στην προκειμένη το νερό καθαρισμού της M COSMETICS είναι φανταστικό, καθώς περιέχει υαλουρονικό οξύ και πανθενόλη. Τα συστατικά αυτά δρουν κατευναστικά στην αφυδατωμένη επιδερμίδα προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση, απαλότητα και ελαστικότητα, ενώ οι μικυλλιακοί παράγοντες τραβούν σαν μαγνήτες τους ρύπους, χωρίς να την ερεθίζουν.

Προσέξτε τους περιβαλλοντικούς παράγοντες

Ειδικότερα το κλιματιστικό αφαιρεί την υγρασία απ’ το χώρο και κάνει την ατμόσφαιρα πιο ξηρή. Οι επιπτώσεις μπορούν να φανούν στην επιδερμίδα, έπειτα από συνεχή έκθεση.

Τα ντους με καυτό νερό δεν βοηθούν γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφύγετε την αυξομείωση θερμοκρασιών και να τηρήσετε ευλαβικά την περιποίηση του προσώπου σας πρωί και βράδυ. Ξέρετε καλά άλλωστε, ότι μια ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα είναι η βάση για ένα νεανικό και φρέσκο πρόσωπο.

 

Πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση