Ενυδάτωση: Πόσο λάθος είναι να πίνουμε καφέ ή τσάι αντί για νερό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 09:34 Ενυδάτωση: Πόσο λάθος είναι να πίνουμε καφέ ή τσάι αντί για νερό

Πιστεύετε ότι ενυδατώνεστε επαρκώς ή με το σωστό τρόπο; Διαβάστε τι έδειξε πρόσφατη έρευνα από τη Γηραιά Αλβιώνα.

Η σημασία της ενυδάτωσης, για την οποία οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση και να διασφαλίσει πιο υγιή ζωή, φαίνεται να περνά στα ψιλά γράμματα για τους περισσότερους ανθρώπους, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση σε 2.000 περίπου Βρετανούς ενήλικες από την εταιρεία OnePoll.

Το σύνολο των συμμετεχόντων ανέφερε ότι καταναλώνει κατά μέσο όρο 740ml νερό, ούτε τη μισή δηλαδή ποσότητα από αυτήν που συνιστά το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS), τα 8 δηλαδή ποτήρια ή περίπου 2 λίτρα. Ωστόσο, τα δύο τρίτα σχεδόν (64%) γνωρίζουν ότι πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό, ενώ το 49% ισχυρίζεται ότι το ξεχνά συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κάποια ακόμα ενδιαφέροντα ευρήματα έδειξαν ότι:

  • 4 στους 10 δεν γνωρίζουν πόσα περίπου ποτήρια νερό καταναλώνουν την ημέρα

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση