Το νόστιμο σνακ που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και «αγαπά» την καρδιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 14:27 Το νόστιμο σνακ που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και «αγαπά» την καρδιά

Ψάχνετε ένα σνακ χωρίς ζάχαρη, με υψηλή διατροφική αξία, ωφέλιμο και για την καρδιαγγειακή υγεία; Νεότερη μελέτη συνιστά να δοκιμάσετε αυτόν τον ξηρό καρπό, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα ευεργετικό και για την κυκλοφορία του αίματος.

Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών, αλλά και μετάλλων, λιπαρών οξέων και φυτικών ινών. Το βούτυρό τους συνδυάζεται υπέροχα με μπανάνα και μέλι για ένα υγιεινό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωινό, το οποίο θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες. Ο λόγος για τα φιστίκια, που μαζί με όλα τα υπόλοιπα οφέλη τους στη γενικότερη υγεία του οργανισμού, νεότερη μελέτη διαπίστωσε ότι συμβάλλουν και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και ειδικότερα εάν ξεκινήσουμε την κατανάλωσή τους από νωρίς.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, για τη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο Antioxidants, επικεντρώθηκαν σε νεότερα ηλικιακά άτομα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση