ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο- Λόγω σαλμονέλας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 11:01 ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο- Λόγω σαλμονέλας

Συγκεκριμένες παρτίδες των δύο προϊόντων

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο, λόγω σαλμονέλας και καλεί τους πολίτες να μην τα καταναλώσουν. 

Η απόφαση του ΕΦΕΤ αφορά τα προϊόντα «Μπιφτέκι κοτόπουλου χωρίς γλουτένη», με ημερομηνία ανάλωσης 06/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής/ κατάψυξης 14/04/2023 και «Σουβλάκι κοτόπουλο» με ημερομηνία ανάλωσης 31/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής/ κατάψυξης 09/05/2023 που παράγονται από την εταιρεία «Πτηνοτροφικές επιχειρήσεις Α. Καραγιαννάκης - Κοτόπουλα Καραγιαννάκη Χαλκιδικής». 

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία των συγκεκριμένων κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος. Έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις στο εργαστήριο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στα δείγματα. 

Έπειτα από αυτό, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων, ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες που τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση