Η μικροσκοπική υπερτροφή που προστατεύει την καρδιά, βοηθά την πέψη και ενισχύει την άμυνα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 15:47 Η μικροσκοπική υπερτροφή που προστατεύει την καρδιά, βοηθά την πέψη και ενισχύει την άμυνα

Ένας μικροσκοπικός σπόρος, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, αλλά και της ασιατικής, της αφρικανικής και της μεσανατολικής περιλαμβάνει πολλά και εξαιρετικά ωφέλιμα συστατικά για την καρδιά, τα οστά και την άμυνα του οργανισμού

Βρίσκεται σε αφθονία στα κουλούρια Θεσσαλονίκης, στα γλυκά μουστοκούλουρα, αλλά και σε ασιατικά πιάτα, δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα. Το σουσάμι αποτελεί ένα διεθνές βασικό μαγειρικό προϊόν, με τα αρχαιότερα ίχνη του να χρονολογούνται το 6.000 π.Χ. στην Αίγυπτο.

Αν και ιδιαίτερα μικροσκοπικοί σπόροι, η συχνή κατανάλωσή τους προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Προσφέρουν ενέργεια

Στο σουσάμι περιέχονται πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που υποστηρίζουν τα υγιή επίπεδα ενέργειας. Τρεις κουταλιές της σούπας σουσάμι περιέχουν 5 γραμμάρια πρωτεΐνης καθώς και εντυπωσιακές ποσότητες βιταμινών Β θειαμίνης, νιασίνης, βιταμίνης Β6 και φυλλικού οξέος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeimou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση