Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας αν κόψετε το αλκοόλ για ένα μήνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 09:45 Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας αν κόψετε το αλκοόλ για ένα μήνα

Η «εγκατάλειψη» του αλκοόλ για ένα μήνα, μπορεί να επιφέρει αρκετές θετικές αλλαγές στο σώμα σας και στη συνολική σας ευεξία.

Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που αποφάσισαν να μείνουν μακριά από το αλκοόλ τον Ιανουάριο, τότε συγχαρητήρια που καταφέρατε να φτάσετε μέχρι εδώ...

Αλλά αν δυσκολεύεστε να κρατηθείτε μακριά από το αγαπημένο σας ποτό, ίσως μερικά οφέλη για την υγεία σας να σας κάνουν πιο αποφασιστικούς στην προσπάθεια σας.

Σύμφωνα με το Alcohol Change UK, περίπου ένας στους έξι ενήλικες στη Βρετανία, το 16%, συγκεκριμένα επιχειρεί τον «ξηρό Ιανουάριο». Αν θέλουμε να μιλήσουμε με αριθμούς περίπου 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι «κόβουν» το αλκοόλ για ένα μήνα.

Το ακριβές αποτέλεσμα της διακοπής του αλκοόλ για ένα μήνα δεν είναι σαφές, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλά οφέλη - τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που είναι «βαριά ποτήρια» και έκαναν ένα διάλειμμα από το αλκοόλ είχαν αρκετά οφέλη για την υγεία τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται η απώλεια βάρους, η βελτίωση της αρτηριακής τους πίεσης και της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Οι άνθρωποι έχουν επίσης αναφέρει βελτιωμένη συγκέντρωση και καλύτερο ύπνο.

Επίσης, ένα άλλο σημείο του σώματος μας που παρατηρούνται σημαντικά οφέλη είναι το έντερο. Η νευροεπιστήμονας Sabina Brennan περιέγραψε ορισμένες από τις επιδράσεις του αλκοόλ στο έντερο.

Η ίδια είπε: «Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εντέρου με διάφορους τρόπους. Διαταράσσει την ισορροπία των υγιών και επιβλαβών βακτηρίων στο έντερό σας, μπορεί επίσης να βλάψει το εξωτερικό μέρος του εντέρου και να αυξήσει την παραγωγή στομαχικού οξέος, οδηγώντας ενδεχομένως σε καούρα».

Και πρόσθεσε: «Το αλκοόλ μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει την κίνηση του εντέρου, προκαλώντας προβλήματα όπως διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Μπορεί επίσης να επιδεινώσει το άγχος, επηρεάζοντας τη σύνδεση του εντέρου με τον εγκέφαλο. Οι επιπτώσεις εξαρτώνται από το πόσο και τι είδους αλκοόλ καταναλώνετε».

Αυτές είναι οι επιπτώσεις του που ορίζονται ωραία και ξεκάθαρα, αλλά τι γίνεται με τα οφέλη της διακοπής;

Λοιπόν, η κλινική διαιτολόγος Kate Hilton ανέδειξε μερικά από αυτά.

«Η αποχή από το αλκοόλ συμβάλλει στην αποκατάσταση μιας υγιέστερης ισορροπίας των βακτηρίων του εντέρου, απαραίτητης για την καλή πέψη και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος» σημείωσε αρχικά.

«Ένα διάλειμμα από το αλκοόλ επιτρέπει στο έντερο να επουλωθεί, μειώνοντας τη φλεγμονή και την πεπτική δυσφορία. Η αποχή από το αλκοόλ βελτιώνει την ικανότητα του εντέρου να απορροφά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μπορεί επίσης να δείτε βελτίωση στη διάθεσή σας και στην επιδερμίδα σας» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση