• Εκτύπωση

Την Εθνική τράπεζα της οδού Κανάρη στη Λαμία ήθελαν να χτυπήσουν οι ληστές της Πάρου



Η φώτο είναι από την ληστεία στο υποκατάστημα της Κανάρη στη Λαμία, στις 12 Οκτωβρίου του 2010...(Διαβάστε την σχετική είδηση)

Όχι το υποκατάστημα της Εθνικής στη Βασιλικών, αλλά αυτό της οδού
Κανάρη (προέκταση της Λεωνίδου) στη Λαμία, ήταν ο αρχικός στόχος των ληστών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο "Βήμα".

Το υποκατάστημα της ΕΤΕ στη Κανάρη όμως έκλεισε στις 13 Ιουλίου 2012 και τους χάλασε τα σχέδια!!!!

Έτσι αποφάσισαν να ληστέψουν την τράπεζα στην Πάρο, που κατέληξε στο γνωστό μακελειό με την εν ψυχρώ δολοφονία του οδηγού ταξί, επειδή ...έκλεισε ξαφνικά το υποκαταστημα στην Λαμία, που ήταν ο αρχικός στόχος τους!

Σύμφωνα με το tovima.gr, στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που διερευνούν τις κινήσεις του Τάσου Θεοφίλου και των συνεργών του, που διέπραξαν την αματηρή ληστεία στην Νάουσα της Πάρου, πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

Οι αστυνομικοί διεπίστωσαν ότι ο Τάσος Θεοφίλου με φωτογραφική μηχανή (είχε και την δυνατότητα λήψης βίντεο) που είχε προσαρτήσει στο ποδήλατο του βιντεσκοπούσε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη οδό Κανάρη  στην Λαμία, το οποίο έκλεισε στις 13 Ιουλίου 2012! Κι έτσι πιθανολογούν ότι οι ληστές έστρεψαν αμέσως μετά το ενδιαφέρον τους στο κυκλαδίτικο νησί.

Τα ερωτήματα των αστυνομικών για τις κινήσεις του Θεοφίλου στην Λαμία πολλαπλασιάζονται για έναν ακόμη λόγο. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το βίντεο έξω από την τράπεζα της Λαμίας φαίνεται να έχει τραβηχτεί -όπως προκύπτει από τις καταγραφές πάνω σ΄ αυτό- τον Ιούλιο του 2011, ενώ στο βίντεο φαίνεται ο Θεοφίλου με κοντό παντελόνι και καλοκαιρινή αμφίεση.

Σημειώνεται ότι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 30χρονος θεολόγος είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα στην οδό Τυμφρηστού στην Λαμία τον Οκτώβριο του 2011, δηλαδή περίπου τρείς μήνες αργότερα. Όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «εξετάζουμε δύο ενδεχόμενα. Αρχικά οι ενδείξεις στην φωτογραφική μηχανή να είναι χρονικά λάθος και να υπάρχει συνειδητά λανθασμένη χρονική ρύθμιση. Το δεύτερο όμως είναι ο Θεολόγου να διέμενε σε αλλο κρησφύγετο στην Λαμία».
Συνεχίζονται, παράλληλα, και οι έρευνες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο του Θεοφίλου .

Από την άλλη πλευρά, ένας νεαρός αντιεξουσιαστής που καταζητείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» σε ανάρτηση του σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών, αρνείται την συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία της Πάρου.

Προκαλεί εντύπωση όμως το γεγονός ότι αποκαλεί τον δολοφονηθέτα Δημήτρη Μίχα «ρουφιάνο» και εκφράζει την συμπαρασταση του στον Τάσο Θεοφίλου και στους δράστες της ληστείας!

Μεταξύ των άλλων αναφέρει στο κείμενό του:

«Ξεκινάω να γράφω επ' αφορμής της πρόσφατης στοχοποίησης μου απο τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ως συνεργό σε δολοφονία ενός ρουφιάνου κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στην Πάρο. Ο βασικός λόγος που γράφω είναι για να σπάσω το μονοπώλιο του λόγου της εξουσίας, τουλάχιστον γύρω απ' το πρόσωπό μου και τις επιλογές μου. Αυτή η επιλογή μου να είμαι δίπλα σε παράνομους συντρόφους, για την οποία παραμένω περήφανος, είχε ως αποτέλεσμα και τη δική μου εξώθηση στην παρανομία μαζί με αλλους συντρόφους μου, μετά την κατασταλτική επίχειρηση εναντίον της επαναστατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» στο Βόλο (συμπτωματικά λίγες μέρες μετά την συμβολική επίθεση μου εναντίον της Βουλής με τόξο και την επακόλουθη σύλληψή μου). Οταν έμαθα για τη ληστεία στην Πάρο, ενστικτωδώς η ψυχή μου τάχθηκε με το μέρος των δραστών. Θέλω να πιστεύω ότι οι μπάτσοι δε θα καταφέρουν να τους πιάσουν. Σημαντικό είναι να αναφερθώ στο σύντροφο Τάσσο Θεοφίλου που συνελήφθη για την υπόθεση αυτή. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά αναγνωρίζω στα γραπτά του έναν αξιοπρεπή άνθρωπο. Δεν εμπιστεύομαι τα λεγόμενα των μπάτσων, και θα εμπιστευτώ ό,τι δηλώσει ο σύντροφος στο δημόσιο κείμενο του. Θεωρώ όμως ότι όπως και να 'χει έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας και όχι να ταφεί στη σιωπή. Του στέλνω μια αδερφική αγκαλιά και ένα "κουράγιο σύντροφε"».
 





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB