• Εκτύπωση

Φεύγει η ΜΕΡΥΠ από τη Λαμία; - Προς κατάργηση το Α' και Β' Σώμα Στρατού



- Κλείνουν οριστικά 45 - 50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα
- Η ΜΕΡΥΠ δεν κλείνει, αλλά όλα δείχνουν ότι φεύγει από Λαμία
- Ραντεβού σήμερα στην Αθήνα για το "Τσαλτάκη" έχει ο Δήμαρχος

Ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις επιφέρει η νέα δομή που παρουσιάστηκε προς έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ για άμεση εφαρμογή.

Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών με σημαντικότερους το Α' και Β' Σώμα Στρατού, τη μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20%, ενώ εξοικονομείται ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το tovima.gr η δομή διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων μειώνεται κατά 40%-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20%-25%.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45 - 50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά.

Η ΜΕΡΥΠ η οποία ανήκει κατευθείαν στο ΓΕΣ - ΑΣΔΥΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού - Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού) και έχει έδρα τη Λαμία, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport δεν θα κλείσει, αλλά δυστυχώς θα φύγει από τη Λαμία και θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΕΡΥΠ έχει υπό την ευθύνη της πολλές μονάδες από την Κεντρική Ελλάδα μέχρι τον Έβρο και
η μεταφορά της έδρας και όλου του Επιτελείου, θα είναι ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα για τη Λαμία και την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Οι τοπικοί μας άρχοντες ενώ γνώριζαν το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι η ΜΕΡΥΠ φεύγει από τη Λαμία δεν κατάφεραν όπως όλα δείχνουν να "σώσουν" την κατάσταση.

Ο Δήμαρχος περισσότερο δείχνει να ενδιαφέρεται πως θα πάρει το χώρο στο "Τσαλτάκη" και μάλιστα για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, έχει ραντεβού σήμερα στην Αθήνα.




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB