ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ολικό μπλακ άουτ στην Κούβα: Στο απόλυτο σκοτάδι 10 εκατ. κάτοικοι

Η Κούβα αντιμετωπίζει ενεργειακό στραγγαλισμό από τις ΗΠΑ, ειδικά μετά το κλείσιμο της «κάνουλας» από τη Βενεζουέλα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Σκοτάδι πέφτει στην Αβάνα καθώς η Κούβα πλήττεται από ολική διακοπή ρεύματος. Η Κούβα αντιμετωπίζει ενεργειακό στραγγαλισμό από τις ΗΠΑ, ειδικά μετά το κλείσιμο της «κάνουλας» από τη Βενεζουέλα.

Το εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο της Κούβας κατέρρευσε τη Δευτέρα (16.03.2026), όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρισμού της χώρας, αφήνοντας στο σκοτάδι περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους, επιβάλλοντας κυρώσεις και εντείνοντας το οικονομικό εμπάργκο κατά του νησιού.

Ο διαχειριστής του δικτύου της Κούβας, UNE, ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια της διακοπής ρεύματος, η οποία είναι η τελευταία σε μια σειρά εκτεταμένων διακοπών που διαρκούν ώρες ή ημέρες.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας ισχύει από τη δεκαετία του 1960, ωστόσο έχει αυξηθεί μετά την σύλληψη και απαγωγή του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, που είναι και στενός σύμμαχος της Αβάνας.

πηγή: newsit.gr

«Κοιμόμουν και ξαφνικά πετάχτηκα έξω από το παράθυρο»: Σοκάρει ο Σέρβος επιβάτης της Ryanair που βρέθηκε έξω από το αεροπλάνο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ «Κοιμόμουν και ξαφνικά πετάχτηκα έξω από το παράθυρο»: Σοκάρει ο Σέρβος επιβάτης της Ryanair που βρέθηκε έξω από το αεροπλάνο
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google