Τραυματισμένη καρέτα - καρέτα σε παραλία της Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 07:57 Τραυματισμένη καρέτα - καρέτα σε παραλία της Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με μέριμνα του Λιμενικού θα σταλεί στον «ΑΡΧΕΛΩΝ» για την περιποίηση της πληγής της…

Τραυματισμένη χελώνα καρέτα - καρέτα, βγήκε στην παραλία στην περιοχή της Άγιας Μαρίνας, μπροστά στο καφέ - Ερινύες το μεσημέρι της Παρασκευής (31/7).

Το τραυματισμένο ερπετό προκάλεσε αμέσως το ενδιαφέρον του κόσμου που ήταν εκεί, ενώ αρκετοί προσπάθησαν να το βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, έφερε τραύμα στο κεφάλι και συμπεριφερόταν λες και ζητούσε βοήθεια, καθώς κάποιες στιγμές απομακρυνόταν από τον κόσμο και κάποιες επέστρεφε σε αυτόν.

Δείτε το βίντεο:

Γρήγορα στο σημείο έφτασαν στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας, όπου διαπίστωσαν την κατάσταση της χελώνας και την ανάγκη κτηνιατρικής φροντίδας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Λιμενικού η χελώνα είχε φάει αγκίστρι και πιθανότητα το τραύμα στο κεφάλι ήταν από κουπί ή άλλο ανθρώπινο εργαλείο.

Με ανοιχτό όχημα του Λιμενικού μεταφέρθηκε στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, από όπου θα σταλεί στο Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων» στη Γλυφάδα.

Θυμίζουμε ότι μία ακόμη τραυματισμένη καρέτα - καρέτα είχε βγει μέσα στον Ιούλιο σε παραλία του Δήμου Στυλίδας και συγκεκριμένα στον Αι- Γιάννη.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης της θαλάσσιας χελώνας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση