Η Λαμιακή Πολιτεία για την επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 20:11 Η Λαμιακή Πολιτεία για την επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών
Οι πύλες της φωτιάς - Το έπος των τριακοσίων
 
Οι Θερμοπύλες, ένα στενό μεταξύ του όρους Καλλίδρομου και του Μαλιακού κόλπου, διέθετε τρεις σιδερένιες πύλες. Η μια της φωτιάς των Θερμών λουτρών, εξ΄ού και το όνομα, πολύ στενή δίοδος κατά τα αρχαία χρόνια ,έγινε παγκόσμιο σύμβολο κουράγιου και αυτοθυσίας.

Ποτέ ο θάνατος δεν δέχτηκε τέτοια περιφρόνηση, όσο από τον απόγονο του γένους των Ηρακλειδών και του στρατού του ,Λεωνίδα.



ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, προκλητικά περήφανη απάντηση μα και ηρωική από το Λεωνίδα στον Πέρση βασιλέα Ξέρξη, ο οποίος εξοργισμένος ξεκινάει την ιστορική μάχη.

Η απάντηση αυτή έμεινε αθάνατη στην ιστορία, τίμησε τον Λεωνίδα και τους Έλληνες, εδίδαξε σε όλο τον κόσμο ότι τα πάτρια εδάφη είναι αδιαπραγμάτευτα και ιερά.
Ανέδειξε τις Ελληνικές αξίες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας σε πανανθρώπινες και πάντα επίκαιρες.
 


Η θυσία του Λεωνίδα δεν ήταν απλώς πολιτική ή στρατιωτική υποχρέωση και πειθαρχία στους νόμους της πατρίδας, αλλά παράδειγμα σεβασμού και βαθειάς προσήλωσης στις υψηλές πολιτειακές και ηθικές αξίες της Σπάρτης και της Ελλάδος.

Έτσι λοιπόν , εδώ , στο κέντρο της Ελλάδος, κοντά στους Δελφούς , κοντά στις αμφικτιονίες της Ανθήλης συγκρούστηκε το ελληνικό πνεύμα με την βαρβαρότητα , η Ευρώπη , κατά μία έννοια , με την ασιατική κουλτούρα, καθιστώντας εμάς τους μεταγενέστερους, κοινωνούς των ιδανικών της φυλής και θεματοφύλακες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ειρήνης.
 
ΔΗΜ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  &  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση