Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0: Ήταν άνετος πριν την αποβολή και έφτασε στη δεύτερη θέση με Τζούριτσιτς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 02:01 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 5-0: Ήταν άνετος πριν την αποβολή και έφτασε στη δεύτερη θέση με Τζούριτσιτς

Με μια “σβηστή” εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ατρόμητο με 4-0, “καθάρισε” με την αγωνιστική του υποχρέωση και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Τρία γκολ στο πρώτο μέρος, τα δυο πριν την αποβολή του Ασεβέδο στο 45′. Δυο γκολ και μια ασίστ ο Τσούριτσιτς. Γκολ και ασίστ ο Παλάσιος. Αποβλήθηκε ο Ζέκα στο φινάλε του αγώνα.

“Καθάρισε” τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με εντυπωσιακό τρόπο. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζούριτσιτς και παίζοντας με παίκτη περισσότερο σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός “πάτησε” τον Ατρόμητο στη λεωφόρο με 5-0, σε εξ αναβολής ματς για την 1η αγωνιστική στη Super League.

Με τη νίκη αυτή, το “τριφύλλι” ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League (16 βαθμούς), προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ (14 βαθμοί). Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρίσκεται στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο +2 από την ΑΕΚ. Απ’ την άλλη, ο Ατρόμητος παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και στους τρεις βαθμούς.

","width":136,"height":146}}}

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να παίξει με λιγότερο άγχος κόντρα στον Ατρόμητο -από αυτό που είχε πριν την έναρξη του ματς- αφού κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3′. Ο Μλαντένοβτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τζούριτσιτς έπιασε την κοντινή κεφαλιά για το 1-0.

Ο Ατρόμητος βγήκε στη συνέχεια… δειλά δειλά στην επίθεση και στο 11′ είδε το -εκτός μεγάλης περιοχής- καλό σουτ του Βέργου να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ. Αν και ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα, οι Περιστεριώτες έψαξαν μια καλή αντεπίθεση για να απειλήσουν. Το “τριφύλλι”, όμως, ήταν καλύτερο και στο 33′ έφτασε στο 2-0. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μπάλα, ο Τζούριτσιτς έγινε κάτοχος της, πέρασε με υπέροχη ντρίμπλα τον αντίπαλο του, έδωσε στα δεξιά στον Παλάσιος ο οποίος με διαγώνιο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Τσιντώτα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τεράστιο… προβάδισμα νίκης στο 45′. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος είδε ο ίδιος μια φάση αμφισβητούμενη φάση (έγινε στα όρια της μεγάλης περιοχής), έδωσε πέναλτι υπέρ του “τριφυλλιού” και αποβολή -με κόκκινη κάρτα στον Ασεβέδο. Ο Σπόραρ στάθηκε εύστοχος κι έκανε το 3-0 υπέρ των γηπεδούχων στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας με χαρακτηριστική άνεση, ψάχνοντας κι άλλο γκολ. Ο Ατρόμητος ήταν ανήμπορος να προβάλει αντίσταση κι έτσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγές στο ματς, βάζοντας μάλιστα και τον Κάρλος Ζέκα (επιστροφή του στη Λεωφόρο μετά από έξι χρόνια και… αποθέωση). Στο 59′ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0. Ο Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Έρλινγκμαρκ, πέρασε τον Τσιντώτα, πάσαρε στον επερχόμενο Τζούριτσιτς ο οποίος με διπλή προσπάθεια (είχε τύχη αφού η μπάλα επέστρεψε στο πόδι του) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 71′ ο Ατρόμητος είχε την μοναδική καλή του στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Αντζέλσκι έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε και το διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν. Το ματς, πάντως, κύλησε στους ρυθμούς του Παναθηναϊκού, με το σκορ να φτάνει στο 4-0.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Κάρλος Ζέκα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, για “άσχημο” μαρκάρισμα στον Κεσχρίντα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γερεμέγεφ ήρθε να διαμορφώσει -μετά από ασίστ του Παλάσιος- το τελικό 5-0.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση