Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου: 50.000 δολάρια πριμ για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 18:52 Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου: 50.000 δολάρια πριμ για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου πήρε την απόφαση να δώσει πριμ 50.000 δολαρίων στους αθλητές που θα πάρουν χρυσό μετάλλιο στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ή αλλιώς World Athletics έκανε γνωστό, σύμφωνα με το newsit.gr, πως θα απονείμει χρηματικό έπαθλο το οποίο θα φτάνει τα 50.000 ευρώ σε όσους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων καταφέρουν να φτάσουν στην κορυφή και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά και αν μη τι άλλο αποτελεί σπουδαίο κίνητρο για τους συμμετέχοντες. Μάλιστα από το 2028 χρηματικό ποσό θα λαμβάνουν και όσοι άλλοι καταφέρουν να βρεθούν στο βάθρο και να πάρουν μετάλλιο.

Από το μερίδιο εσόδων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο λαμβάνει η World Athletics κάθε τέσσερα χρόνια, έχει «σφραγιστεί» ένα ποσό 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα διατεθεί για την επιβράβευση των αθλητών που θα κερδίσουν χρυσό μετάλλιο σε καθένα από τα 48 αγωνίσματα στίβου στο Παρίσι.

«Η εισαγωγή του χρηματικού βραβείου για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες είναι μια κομβική στιγμή για τον παγκόσμιο στίβο και το άθλημα του στίβου συνολικά, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας να ενδυναμώσουμε τους αθλητές και να αναγνωρίσουμε το κρίσιμο ρόλο που παίζουν στην επιτυχία οποιωνδήποτε Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτή είναι η συνέχεια ενός ταξιδιού που ξεκινήσαμε το 2015, όπου όλα τα χρήματα που λαμβάνει ο Παγκόσμιος Στίβος από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιστρέφουν απευθείας στο άθλημά μας» σχολίασε ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε.
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση