Ολυμπιακός - Ηρακλής: Χαλαρή "τριάρα" οι πρωταθλητές Ελλάδας!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 22:08 Ολυμπιακός - Ηρακλής: Χαλαρή "τριάρα" οι πρωταθλητές Ελλάδας!
Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο προτελευταίο χρονικά ματς της 19ης αγωνιστικής της Super League. Ο Βιάνα στο 2΄ άνοιξε το σκορ, στο 42΄ ο Ελιουνούσι "έγραψε" το 2-0 και στο 56΄ ο Φορτούνης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.  

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει στην 9η εντός έδρας νίκη της (9-1-0), 15η συνολικά στο πρωτάθλημα και να κρατήσει δυνάμεις ενόψει του δύσκολου 15νθημέρου που ακολουθεί με τέσσερα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Τετάρτη.

Ακολουθεί το εντός έδρας με τη Λάρισα στις 11/02 για τη Super League, στις 16 του μήνα η πρώτη αναμέτρηση των «32» του Europa League με την Οσμανλίσπορ και τέλος το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 19/02.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για αστεία στην έδρα του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο μπήκε αποφασισμένη να “καθαρίσει” από νωρίς την υπόθεση νίκη, κι αυτό έκανε. Οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2'. Ο Σεμπά εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Βιάνα πήρε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χουάντερσον, κάνοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να είναι ακίνδυνοι και να μην μπορούν να περάσουν με αξιώσεις στο κέντρο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά ο Χουάντερσον είχε απαντήσεις σ' όλες τις επιθέσεις των Πειραιωτών, εκτός από μία, αυτή του 42ου λεπτού. Ο Μάρτινς έδωσε στα δεξιά στον Φιγκέιρας, αυτός έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Ελιουνούσι με κεφαλιά στην κίνηση έγραψε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε στο 56', όταν ο Ιντέγε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Χουάντερσον έδιωξε με τα πόδια αλλά ο Φορτούνης πήρε το... ριμπάουντ και με ωραίο σουτ έγραψε το 3-0.

Μετά και την επίτευξη του τρίτου τέρματος, οι “ερυθρόλευκοι” έριξαν ταχύτητα, με τον Ηρακλή να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται απειλητικός για την εστία του Καπίνο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δήλωσε παρών τόσο στο σουτ του Περόνε στο 62' όσο και στην κεφαλιά του Κούρου στο 70'.

Στο 76' ο Χουάντερσον απέκρουσε σουτ του Σεμπά κι αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π.Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς (60΄ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (72΄ Μανθάτης), Φορτούνης (78΄ Μάριν), Σεμπά, Ιντέγε.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ.Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Ρούσσος (80΄ Κυνηγόπουλος), Αγγελόπουλος (61΄ Πασάς), Δώνης, Τζανετόπουλος, Κούρος, Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε (68΄ Μπαστακός).

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση