Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός: Νέα "πράσινη τεσσάρα"! Killer ο Μπεργκ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 00:29 Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός: Νέα "πράσινη τεσσάρα"! Killer ο Μπεργκ
Από τεσσάρα... σε τεσσάρα! Ο Παναθηναϊκός πετάει... φωτιές την τελευταία εβδομάδα. Μετά το 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο Ελλάδας, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επιβλήθηκε εντός έδρας και του Παναιτωλικού με 4-0, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Superleague, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα.

Με τέσσερα γκολ στα τελευταία 25 λεπτά, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Παναιτωλικό κι ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ο Μάρκους Μπεργκ (67΄,80΄, 90+2΄) με χατ τρικ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ενώ σκόραρε και ο Ρόμπιν Λουντ (88΄). Ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα στο πρώτο μέρος στο "τριφύλλι", ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε. Αναγκαστική αλλαγή έγιναν οι Ρέις και Κλωναρίδης. Ο πρώτος χτύπησε στο κεφάλι και υπέστη διάσειση, ενώ ο δεύτερος ταλαπωρείται από σφίξιμο στο πόδι.

Να σημειωθεί πως στο "Απ. Νικολαΐδης" βρέθηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος δεν πτοήθηκε από τις αποδοκιμασίες μερίδας οπαδών στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο αγώνας:

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε την... καταιγίδα του δευτέρου μέρους. Οι "πράσινοι" παρουσίασαν ένα κάκιστο πρόσωπο, μιας και δεν έχασαν καμία αξιόλογη ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδα, αδυνατώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι άφησαν χώρους για να παίξουν τις αντεπιθέσεις και είχαν μια καλή στιγμή στο 17΄ σε σουτ του Λόπες, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος. Οι "πράσινοι" έκλεισαν στα καρέ τους τον Παναιτωλικό, αλλά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν γρήγορα το σκορ, καθώς ο εξαιρετικός Κυριακίδης κατέβασε... ρολά, σταματώντας όλες τις προσπάθειες των παικτών του "τριφυλλιού". Η λύση, τελικά, προέκυψε από ένα πολύ τυχερό γκολ στο 67΄ με τον Βιγιαφάνες να πιάνει την κεφαλιά και μετά από τριπλή καραμπόλα (σε Κυριακίδη, Τσοκάνη και δοκάρι) τη μπάλα να καταλήγει στον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έγραψε από κοντά το 1-0.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο δέχθηκε τελικά ακόμα τρία γκολ.. Ο Μπεργκ σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Κούσα και "κρέμασε" τον Κυριακίδη για το 2-0 στο 80', ενώ στο 88΄ ο Ρόμπιν Λουντ έκανε το 3-0, ύστερα από ασίστ του Βιγιαφάνες. Ο Μπεργκ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στις καθυστερήσεις (90+2΄) με κεφαλιά από σέντρα του Ζέκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις (37' Κουρμπέλης), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (46' Π.Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Μολέδο, Εμποκού (78΄ Λουντ), Κουλιμπαλί

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Κλέσιο (73΄ Μουνιός), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ρότσα (79΄ Παπαδόπουλος), Λόπες, Χαντάκιας (66΄ Κουτρομάνος).

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση