Κύπελλο Ελλάδας: Αποτελεσματική Ξάνθη! Άξιζε κάτι… παραπάνω ο Παναιτωλικός

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 21:31 Κύπελλο Ελλάδας: Αποτελεσματική Ξάνθη! Άξιζε κάτι… παραπάνω ο Παναιτωλικός

Στο… τέλος μετράει η νίκη. Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να μετατρέψει τις αρκετές ευκαιρίες που έφτιαξε σε γκολ, η Ξάνθη ήταν “ουσιαστική” και έφτασε στη νίκη με 2-0, σε ματς για την πρώτη αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Νωρίτερα, στο άλλο ματς του ομίλου, ο Πανσερραϊκός νίκησε με 2-0 στις Σέρρες τον Εργοτέλη.

Καλύτερος ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη το γκολ

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης είχε καλό ρυθμό, με τον Παναιτωλικό να δείχνει περισσότερη όρεξη και να προσπαθεί να υποπέσει τη Ξάνθη για να υποπέσει σε λάθη. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-1 με τον Μαρκόφσκι, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Παναιτωλικός

Η Ξάνθη ανέβασε.. στροφές στη συνέχεια και στο 27′ κατάφερε να κάνει το 1-0. Μετά από “τακουνάκι” του Τριάδη, ο Μπαξεβανίδης απέφυγε έναν αντίπαλο, έβγαλε τη σέντρα και ο Κάστρο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Το παιχνίδι διατήρησε τον καλό του ρυθμό, με τους παίκτες όμως να έχουν αρκετές μονομαχίες και τον Παναιτωλικό να έχει το.. πάνω χέρι.

Ξάνθη

Στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου (36′), ο Μαρκόφσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά πλάσαρε άουτ, υπό την πίεση του Σβάρνα.

Στο 42′, ο Σέρβος επιθετικός ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς να διώξει την κοντινή του κεφαλιά με τα πόδια, αλλά η φάση “κόπηκε” λανθασμένα ως οφσάιντ.

Η Ξάνθη ήταν αποτελεσματική

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στην επανάληψη, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα στο χώρο του κέντρου, δέχθηκε πίεση και περιορίστηκε στο να αμύνεται.

Οι Αγρινιώτες αναπτύχθηκαν τόσο από τις πτέρυγες, όσο και από τον άξονα, “κλείνοντας” τους Ακρίτες στα καρέ τους. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0. Ο Ρόσα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Τριάδης -με πλασέ- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 67′ “άγγιξαν” το 2-1. Ο Μάζουρεκ εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ζίφκοβιτς έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Παρά την απογοήτευση του, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να φτάσει σε άλλη “κλασική” ευκαιρία, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι η Ξάνθη πήρε τη νίκη.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση