Στη Βουλή το σύστημα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 23:11 Στη Βουλή το σύστημα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών

Τι προβλέπει η τροπολογία για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας με τροπολογία το νέο σύστημα διορισμών των μόνιμων εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο σχέδιο νόμου “Συνέργειες ΕΚΠΑ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις.

Με τη μορφή του επείγοντος, το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η τροπολογία προβλέπει νέα κριτήρια για τους μόνιμους διορισμούς βάσει μοριοδότησης σε τρεις πυλώνες: προϋπηρεσία, ακαδημαϊκά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια. 

Την προκήρυξη και ευθύνη της διαδικασίας διορισμών θα αναλάβει το ΑΣΕΠ (με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων μέσω προκήρυξης κάθε 2 χρόνια), χωρίς γραπτό διαγωνισμό και με ενιαίο σύστημα μοριοδότησης για μόνιμους και αναπληρωτές. Το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευτεί για τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία. 

Για το σχολικό έτος 2019-2020, προβλέπεται ο διορισμός 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή. 

Δείτε την τροπολογία για τον νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση:

Κατεβάστε από εδώ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση