Την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ζήτησε ο Βαρουφάκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 14:55 Την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ζήτησε ο Βαρουφάκης
Την έντονη δυσαρέσεια στο υπουργείο Οικονομικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κώστα Μποτόπουλου, από τον οποίο ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του.
 
Οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους δεν επαρκούν παρά έως τις αρχές Μαΐου ερμηνεύθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου ως μην συνάδουσες με την δημόσια θέση του. Έτσι, του ζητήθηκε να «διευκολύνει» την κατάσταση και να υποβάλει την παραίτησή του.

Σημειώνεται πως με δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 την περασμένη Τετάρτη ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς -αναπαράγοντας κυβερνητικές δηλώσεις – είχε αναφέρει πως υπάρχουν χρήματα στα ταμεία για δύο εβδομάδες μέχρι τις αρχές Μαΐου και πως στη συνέχεια θα έχουμε πρόβλημα να ικανοποιήσουμε τις εσωτερικές και τις εξωτερικές μας υποχρεώσεις.

Ο ίδιος είχε εκτιμήσει ότι είναι πιθανή μια νέα κρίση από ατύχημα και απώλεια χρόνου και όχι από επιλογή, καθώς όλοι θέλουν μια συμφωνία.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση