Αρνείται να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι ο Σάββας Ξηρός;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 09:03 Αρνείται να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι ο Σάββας Ξηρός;

"Χωρίς βραχιολάκι κανείς δεν θα αποφυλακιστεί...",  διαμηνύει ο υπ. Δικαιοσύνης.

Οποιος κρατούμενος δεν δεχθεί να φορέσει το «βραχιολάκι» δεν θα βγαίνει από την φυλακή δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ενώ πληροφορίες εμφανίζουν το Σάββα Ξηρό να αρνείται για θρησκευτικούς και άλλους λόγους να φορέσει στο βραχιολάκι.

'Οπως  αναφέρει σε ρεπορτάζ το «Πρώτο Θέμα» ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές θα προτιμήσει να μείνει στη φυλακή παρά να βγει φορώντας βραχιολάκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι τρεις λόγοι άρνησης είναι:  

* για θρησκευτικούς: ως παπαδοπαίδι δεν μπορεί να παραβλέψει όσα αναφέρονται στην Αποκάλυψη και να κυκλοφορεί ως μαρκαρισμένος σκλάβος.

* ιδεολογικούς:δεν θέλει να γίνει πιόνι στην οθόνη ενός υπολογιστή που ελέγχεται από μια ιδιωτική εταιρία και θεωρεί πως αυτός ο έλεγχος σταδιακά θα επεκταθεί σε όλους τους πολίτες

* λόγους υγείας: η συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία και μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα υγείας.

Υπ.Δικαιοσύνης: Χωρίς βραχιολάκι κανείς δεν αποφυλακίζεται

«Αν κάποιος χρήστης δεν δεχθεί το βραχιολάκι δεν θα προχωρεί ο κατ οίκον περιορισμός του» ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.  κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στο Mega και ανακοινώνοντας ότι η έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου.

Η διάταξη για το βραχιολάκι δεν αφορά μέχρι στιγμής ισοβίτες, καθώς όπως είπε χρειάζεται έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, προσθέτοντας ότι η διάταξη δυνητικά καλύπτει περισσότερους από 10 ισοβίτες σε όλη τη χώρα.

Επέμεινε ότι η περίπτωση του Σάββα Ξηρού εμπίπτει στις «βαριές προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας» που «θα πρέπει να μας κινητοποιούν ανεξαρτήτως αν είναι 1-2 περιπτώσεις».

Όταν ρωτήθηκε γιατί να δοθεί προτεραιότητα στην αποφυλάκιση Ξηρού αντί για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ότι «ο νόμος για την απελευθέρωση κρατουμένων ήταν μια νομοθετική προτεραιότητα ενώ η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης θέλει στελέχωση, χρήματα και να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε, και δεν απαιτούσε νομοθετική πρωτοβουλία».

Επέμεινε, δε, στη δήλωσή του ότι θα κάνει διάλογο ακόμα και με τρομοκράτες λέγοντας ότι «θα κάνω διάλογο με οποιονδήποτε για να γλιτώσω τη βία και να υπάρξει νομιμότητα».

Μιλώντας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε ότι εξετάζονται λύσεις για να μην συνεχιστεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μιλώντας, επίσης, για άλλο χώρο που δεν θα είναι αυτή του χώρου τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Δείτε το βίντεο:

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση