Δραγασάκης: Μας στραγγαλίζουν – Μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε μέτρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 12:30 Δραγασάκης: Μας στραγγαλίζουν – Μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε μέτρα
Από τα τέλη Φεβρουαρίου το Δημόσιο δεν μπορούσε να πληρώσει κανονικά τους μισθούς, η τελική συμφωνία πρέπει να γίνει το αργότερο τον Μάιο, και αν οι εταίροι επιμείνουν στο στραγγαλισμό (ρευστότητα) τότε θα αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε, δηλώνει ο Γ. Δραγασάκης.
 
Μηνύματα τόσο προς τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει ο Γ. Δραγασάκης με συνέντευξη του στην Αυγή.
''Το πρόβλημα ρευστότητας επιτείνεται από τα περιοριστικά μέτρα της ΕΚΤ και την εισαγόμενη αβεβαιότητα και αν οι εταίροι μας επιμείνουν στον στραγγαλισμό τότε μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα τα οποία τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε''.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προειδοποιεί για μέτρα αλλά και εκτοξεύει μία απειλή αθέτησης υποχρεώσεων λέγοντας: Σε κάθε περίπτωση προηγούνται οι βασικές ανάγκες του λαού.

Όπως αποκαλύπτει ''από τα τέλη Φεβρουαρίου το ελληνικό κράτος δεν ήταν σε θέση να πληρώσει κανονικά τους μισθούς''.

Ο Γ. Δραγασάκης χαρακτηρίζει ως δικαιολογημένες τις αντιδράσεις για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ τονίζει πως η συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να γίνει μέσα στον Μαίο, αν όχι έως το τέλος Απριλίου.

Εντύπωση επίσης προκαλέι η δήλωση του πως ''οι πιο σκληρές αντιδράσεις για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ίσως να μην έρθουν από την Ευρώπη, αλλά από μέσα, από μια οικονομική ελίτ, τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας''.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση