Διάβημα της Αθήνας στην Αγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 20:48 Διάβημα της Αθήνας στην Αγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου Τσίπρα

Άγκυρα: Καμία παρενόχληση στο ελικόπτερο Τσίπρα κάναμε το καθήκον μας

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ που μίλησαν στον ΣΚΑΪ θα υπάρξει αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση, καθώς η Αθήνα δε θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης που «δεν έγινε» σύμφωνα με πηγές της Άγκυρας. 

Άγκυρα: Καμία παρενόχληση στο ελικόπτερο Τσίπρα κάναμε το καθήκον μας

Η Αγκυρα  πάντως αρνήθηκε ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας προς το Αγαθονήσι 

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Αναντολού, «πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τόνισαν ότι τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο και εκτελούσαν καθήκον ρουτίνας».

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται επίσης πως «ειδήσεις που δημοσιεύονται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά» και πως «οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσπάθεια από τουρκικά μαχητικά που ήταν σε συνήθη αποστολή».

Υπενθυμίζεται πως το ελικόπτερο που μετέφερε τον έλληνα πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου αναγκάστηκε να κάνει μανούβρες και χαμηλούς ελιγμούς.

Τα ελληνικά ραντάρ εντόπισαν δύο τουρκικά F-4 να παραβιάζουν το FIR Aθηνών, πετώντας στα 6.000 πόδια , σχετικά κοντά στην περιοχή που βρισκόταν το ελικόπτερο.  Στην περιοχή βρέθηκαν ελληνικά F-16 τα οποία αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Η πιο κοντινή απόσταση που κατάφεραν να φθάσουν στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυpουργό ήταν τα 6 μίλια.

Τσίπρας: Ψευτομαγκιές με τις οποίες ξοδεύουν κηροζίνη

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδα που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Αγαθονήσι στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία και πρόσθεσε: «Ερχόμενος παρενοχλήθηκα από τουρκικά αεροσκάφη και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε χαμηλούς ελιγμούς με σκοπό άραγε τι;»

«Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας, αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στους γείτονες, μόνο συνεργασία και συνανάπτυξη και όχι ψευτομαγκιές, με τις οποίες ξοδεύουν κηροζίνη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Να ξέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο μέρος ακόμα και κολυμπώντας. Έχουμε χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοι μας»

πηγή: thetocgr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση