Δίκη Χρυσής Αυγής: Επανέναρξη με ενστάσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 09:15 Δίκη Χρυσής Αυγής: Επανέναρξη με ενστάσεις
Με συζήτηση επί του αιτήματος να διεξαχθεί η διαδικασία σε άλλον χώρο αντί των φυλακών Κορυδαλλού, επαναλαμβάνεται μετά από διακοπή 17 ημερών η δίκη της Χρυσής Αυγής
 
Μετά από διακοπή δυόμιση εβδομάδων, συνεδριάζει σήμερα εκ νέου στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,ενώπιον του οποίου δικάζονται για σειρά κακουργηματικών πράξεων βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
 
 
Η δίκη ακόμη, δεν έχει ξεκινήσει. 
 
 
Απόντες και σήμερα από το ακροατήριο ο Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλοι πρωτοκλασσάτοι βουλευτές του που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Μέχρι στιγμής στο ακροατήριο έχει εμφανιστεί ο Νίκος Κουκούτσης και ο Μιχάλης Αρβανίτης. 
 
Οι κατηγορούμενοι βουλευτές δεν προσέρχονται πιθανότατα -όπως έγινε και στην έναρξη της δίκης- θέλοντας να αποφύγουν την «ταύτισή» τους με το βαρύ κατηγορητήριο.
 
 
Στις 20 Απριλίου απόντες εκτός από τον Ν. Μιχαλολιάκο ήταν οι κατηγορούμενοι μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α: Γιωργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Αντώνης Γρέγος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
 
Αντιθέτως παρών στο δικαστήριο ήταν ο προφυλακισμένος Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα. 
 
Η πλευρά της πολιτικής αγωγής ζητεί την προστασία των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι θα καταθέσουν στο ακροατήριο, μετά και τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πρεμιέρα της δίκης εις βάρος ορισμένων εξ αυτών. Επιπλέον οι συνήγοροι επιμένουν στο αίτημα «για τη διεξαγωγή της δίκης στο φυσικό της χώρο του Εφετείου Αθηνών, χώρο απείρως πιο ασφαλή για τα θύματα και τους μάρτυρες κατηγορίας, εύκολα προσβάσιμο σε όλους τους παράγοντες της δίκης, το κοινό και τα ΜΜΕ».
 
Τη διεξαγωγή της δίκης σε άλλο χώρο ζητούν και οι αρχές και φορείς του Κορυδαλλού υπερτονίζοντας ότι το δικαστήριο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σχολικά συγκροτήματα, όπου μάλιστα μαθητές Λυκείου θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ετσι δεν αποκλείεται η δίκη να οδηγηθεί σε νέα διακοπή, κάτι που αν συμβεί θα καθυστερήσει και άλλο την ουσιαστική έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας που ξεκινάει με την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας και πρώτο να καταθέτει στο δικαστήριο τον πατέρα του Παύλου Φύσσα.
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση