Τσίπρας: Έχουμε dream team, αλλά πρέπει να μάθει να δίνει πάσες και να σκοράρει

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 23:02 Τσίπρας: Έχουμε dream team, αλλά πρέπει να μάθει να δίνει πάσες και να σκοράρει

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτή δεν είναι ομάδα, είναι η dream league», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των 42 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για ψηφοδέλτιο από ανθρώπους από όλο το φάσμα του κοινωνικού χώρου, ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα και ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πλατιάς συσπείρωσης και θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από θέσεις αριστεράς, δημοκρατικής και προοδευτικής παρουσίας.

Κλείνοντας την ομιλία του, είπε ότι «δεν αρκεί να έχεις την dream team, η dream team πρέπει να μάθει να παίζει συλλογικά, να δίνει πάσες και να σκοράρει» και έδωσε έτσι το σύνθημα «η dream team μαζί με όλους εσάς, να οργώσουμε την Ελλάδα, να δώσουμε το μήνυμα της προόδου, της δημοκρατίας, της νίκης».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος ότι «το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου θα είναι αποτέλεσμα που θα επιβεβαιώνει τις προσδοκίες και τους αγώνες μας».

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους υποψηφίους του ως εξής:

1. Ελευθερία Αγγέλη, «Από τη Νεολαία μας, τη Νεολαία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην πρώτη γραμμή του αγώνα»

2. Βλάσης Αγτζίδης, «Ο ιστορικός του Πόντου και της Μικρασίας με μεγάλη συμβολή στην υπόθεση της συλλογικής μνήμης»

3. Κώστας Αρβανίτης, «Από τις γραμμές της μαχητικής δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης, στη μάχη για την Ευρωβουλή - κι ας μοιάζει λίγο με τον Ντάισελμπλουμ»

4. Τζένη Αρσένη, «Από τον χώρο του θεάτρου, με μακρά πορεία στην ανανεωτική αριστερά, σήμερα στη ΔΗΜΑΡ»

5. Σωτήρης Βαλντέν, «Από τον αντιδικτατορικό αγώνα μέχρι σήμερα υπέρμαχος της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, στο ψηφοδέλτιο μας εκπροσωπώντας τη "Γέφυρα"»

6. Αλέξης Γεωργούλης, «Ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του, στην πρώτη γραμμή για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού στην Ευρώπη»

7. Νίκος Γραικός, «Ο σύντροφος μας ο Νίκος, για χρόνια δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι, μπήκε και αυτός στο στόχαστρο της κρεατομηχανής της ακροδεξιάς. Νίκο, δε λογοδοτούμε σε κανέναν ανθρωποφάγο για το ποιόν θα αγαπήσουμε στη ζωή μας».

8. Σπύρος Δανέλλης, «Ο βουλευτής που με σθένος και παρρησία μπήκε ολόψυχα στη μάχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δίδαξε ήθος απέναντι στους αλαλάζοντες εθνικόφρονες της Δεξιάς»

9. Θοδωρής Δουλουμπέκης, «Από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, μαζί για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη»

10. Μάριος Θεοφιλάτος, «Από τη Νεολαία μας, και τον ιστορικό τόπο του Μεσολογγίου»

11. Στέργιος Καλπάκης, «Ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που είναι μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη μάχη»

12. Λουτσιάνα Καστελίνα, «Από τους πρώτους που μας μίλησαν για το δημοκρατικό δρόμο προς το σοσιαλισμό, από τη σπουδαία γενιά της ιταλικής αριστεράς που άλλαξε τον τρόπο σκέψης για την Αριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη»

13. Πέτρος Κόκκαλης, κάνοντας χιούμορ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο Πέτρος Κόκκαλης είναι στον αριθμό 13 και είναι γνωστός για τις αθλητικές του προτιμήσεις -κανείς δεν είναι τέλειος-, αλλά επίσης είναι εγγονός του γιατρού του ΕΑΜ, και επιπλέον ένας άνθρωπος που οραματίζεται την Ευρώπη της αειφορίας και της συλλογικής επαγρύπνησης για την κλιματική αλλαγή και εκπροσωπεί την Πολιτική Κίνηση "Κόσμος" στο ψηφοδέλτιο μας»

14. Λυδία Κονιόρδου, «Κορυφαία ηθοποιός και τραγωδός, από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού θεάτρου, που κόσμησε με την παρουσία της την κυβέρνηση μας από το πόστο της υπουργού Πολιτισμού»

15. Ιωάννα Κοντούλη, «Με μακρά πορεία στο οικολογικό κίνημα και τους μεγάλους αγώνες για τα δικαιώματα»

16. Στέλιος Κούλογλου, «Ο Στέλιος της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως να ξεμπροστιάζει τους μηχανισμούς της προπαγάνδας και των fake news, ο ευρωβουλευτής μας που έδωσε μάχες για την Ελλάδα και τους λαούς του Νότου»

17. Κωνσταντίνα Κούνεβα, «Ένα σύμβολο της μάχης ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Μια γυναίκα που μας δίνει δύναμη και ορμή για τους αγώνες του μέλλοντος. Η ευρωβουλευτής μας που μας τιμά με την παρουσία της στις τάξεις μας».

18. Έλενα Κουντουρά, «Η γυναίκα πίσω από την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού. Που βραβεύτηκε πριν λίγες εβδομάδες ως η κορυφαία υπουργός τουρισμού στον κόσμο».

19. Παναγιώτης Κουρουμπλής, «Από τους πιο δραστήριους και παραγωγικούς υπουργούς από το 2015»

20. Γιώτα Λαζαροπούλου, «Με ηγετική παρουσία στους αγώνες των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων του τραπεζικού τομέα που αγωνίστηκαν με σθένος και κέρδισαν τα δικαιώματα τους»

21. Πάνος Λάμπρου, «Ο σύντροφος ο Πάνος, ένας από τους άοκνους εργάτες της Αριστεράς και του χώρου των δικαιωμάτων»

22. Κυριακή Μάλαμα, «Ακόμη μια παρουσία από το χώρο του πολιτισμού, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη διεύθυνση προγράμματος της ΕΡΤ3»

23. Γιάννης Μουζάλας, «Ο Γιάννης που σήκωσε το βάρος της προσφυγικής κρίσης όταν άλλοι συνάδελφοι του Υπουργοί, πρότειναν να πνίγουμε ανθρώπους και να κυνηγάμε τα βαρκάκια των κυνηγημένων».

24. Ουφούκ Μουσταφά, «Η δικηγόρος από την Κομοτηνή, της συνύπαρξης των πολιτισμών και των παραδόσεων»

25. Γιουνούς Μουχαμαντί, «Ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, ο γιατρός από το Αφγανιστάν που έκανε δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα».

26. Στέλλα Μπελιά, «Εκπαιδευτικός από τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πάντα απέναντι στην ομοφοβία και το ρατσισμό»

27. Όλγα Νάσση, «Η πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων Ιταλίας».

28. Αλέξανδρος Νικολαϊδης, «Ο επόμενος υποψήφιος», είπε ο κ. Τσίπρας, ένας πραγματικός μακεδονομάχος και όχι γιαλατζί, μακεδόνας ολυμπιονίκης μας στο Ταεκβοντο. Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου».

29. Ρος Ντέιλι, «Που δυστυχώς δεν κατάφερε να είναι σήμερα μαζί μας»

Ένας Ιρλανδός με κρητική ψυχή που για χρόνια μας ταξιδεύει με τις μελωδίες του και παράλληλα εργάζεται για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων

30. 'Αννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, «Με μακρά πορεία στον προοδευτικό χώρο και την ανανεωτική Αριστερά»

31. Δημήτρης Παπαδημούλης, «Μια από τις πιο συνεπείς φωνές του αριστερού ευρωπαϊσμού στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτεργάτης της συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρωβουλή»

32. Θεοδόσης Πελεγρίνης, «Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ και υφυπουργός Παιδείας».

33. Γιώργος Πετρόπουλος, «Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ με πλούσια συνδικαλιστική δράση».

34. Δημήτρης Πλουμπίδης, «Καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Γιός του μάρτυρα της Ελληνικής Αριστεράς, του Νίκου Πλουμπίδη».

35. Αντώνης Ρέλλας, «Σκηνοθέτης και ενεργός στο κίνημα των Ατόμων με Αναπηρία».

36. Νατάσα Ρωμανού, «που δυστυχώς δεν κατάφερε να είναι σήμερα εδώ μαζί μας».

Ερευνήτρια της ΝΑΣΑ και ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, που για κακή τύχη του κ. Μητσοτάκη μάλλον το αλώσαμε και αυτό.

37. Φωτεινή Σκοπούλη, «Γιατρός, πανεπιστημιακός που έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας, εκπροσωπώντας τη ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο μας»

38. Μιχάλης Σπουρδαλάκης, «Κοσμήτορας της Σχολής ΝΟΠΕ του Καποδιστριακού και πρόεδρος της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που παρέδωσε σπουδαίο έργο για τις αναγκαίες προοδευτικές τομές στο Σύνταγμα της χώρας».

39. Μαρία Τζαμπάζη, «Από την Ξάνθη, ενεργό στέλεχος του κινήματος για τα δικαιώματα των Ρομά».

40. Βλάσης Τσιόγκας, «Ένας νέος αγρότης από την Κορινθία, εκπροσωπώντας τη νέα γενιά ανθρώπων που στηρίζουν την αγροτική παραγωγή»

41. Γιώργος Χρηστάκης, «Χορευτής και χορογράφος, από τα πιο ενεργά και δραστήρια μέλη του αναπηρικού κινήματος, με συμμετοχή σε ακτιβιστικές κινήσεις και δράσεις επί σειρά ετών»

42. Ραλλία Χρηστίδου, «Από τη νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών, γνωστή και αγαπητή στο κοινό, με ενεργή παρουσία στα κινήματα και το χώρο της Αριστεράς».

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση