Μητσοτάκης: Θα απαλύνουμε τα αρνητικά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 23:02 Μητσοτάκης: Θα απαλύνουμε τα αρνητικά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Έκκληση συμπόρευσης προς όλους: Να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και να την οδηγήσουμε σε νέο φωτεινό δρόμο

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές επέλεξα να βρεθώ στη Βόρεια Ελλάδα, δίπλα σε όσους αισθάνθηκαν απογοητευμένοι τα τελευταία χρόνια από την περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισαν κάποιοι τη γνήσια αγάπη τους για την πατρίδα. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Φλώρινα, σημειώνοντας ότι δεν θέλει, αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, να ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου με μια κακή συμφωνία.

Όπως επισήμανε, «ξέρετε με πόση υπευθυνότητα και πατριωτισμό φερθήκαμε από την αρχή που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας τις μυστικές διαπραγματεύσεις για να παραχωρήσει και γλώσσα και ταυτότητα. Συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες».

Είμαστε υπέρ ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει και υποσχέθηκε ότι «Θα προστατεύσουμε τα εισοδήματα των συνταξιούχων». Παράλληλα υπενθύμισε «ότι θέλουμε να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων» και «Για να το πετύχουμε θα πρέπει να μεγαλώνει όλη η πίτα». Αναφερόμενος στις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, σημείωσε: «Είπα ότι θα δοθεί η σύνταξη του Ιουνίου με υπουργική απόφαση αύριο. Τους έχω ικανούς να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου».

Η ΝΔ δεν είναι απλά ενωμένη αλλά ανανεωμένη και θα πάει στην Ευρώπη θα δώσει μάχες για τα ελληνικά συμφέροντα - Η πρώτη μου προτεραιότητα για τα νέα παιδιά

Η πρώτη μου προτεραιότητα για τα νέα παιδιά, πολλές καλές νέες δουλειές. Και αυτό θα έρθει μέσα από εθνικές πολιτικές, μέσα από τη μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Θα εκπονήσουμε με τον επόμενο Περιφερειάρχη που θα είναι ο Γιώργος ο Κασαπίδης. τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι, έχει σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία. Συμφωνούμε στην ανάγκη να σωθεί η ΔΕΗ. Θα στηρίξουμε και τη Φλώρινα, θα ολοκληρώσουμε τους οδικούς άξονες. Θα στηρίξουμε τους αγρότες μας, τον τουρισμό, τους ορεινούς όγκους.

Θα στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία. Δεν θέλουμε άλλο άνεργους πτυχιούχους αλλά πτυχιούχους που τα πτυχία τους θα έχουν πραγματική αξία. τα περιφερειακά πανεπιστήμια έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν.Και βέβαια θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα πανεπιστήμια.

Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με παλιά στελέχη αλλά και πολλά νέα από την κοινωνία των πολιτών. Συμβολίζει ότι η ΝΔ δεν είναι απλά ενωμένη αλλά ανανεωμένη και θα πάει στην Ευρωπη θα δώσει μάχες για τα ελληνικα συμφέροντα.

Έκκληση συμπόρευσης προς όλους: Να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και να την οδηγήσουμε σε νέο φωτεινό δρόμο

Οι εκλογές είναι απολύτως κρίσιμες τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ: «Κάνω μία έκκληση και από την Φλώρινα να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Υπάρχουν κάποιοι που τις αντιμετωπίζουν με μία σχετική χαλαρότητα. Τώρα είναι η ώρα να στηρίξετε τη ΝΔ. Κάνω λοιπόν ξεχωριστή έκκληση στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν πρώτη φορά. Ελάτε ψηφίστε, ζήτησε από τους νέους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος «σε παλιούς φίλους της παράταξης που για κάποιους λόγους μας ψήφισαν στον παρελθόν και στην πορεία μας εγκατέλειψαν. Να ξαναφέρουμε τη ΝΔ εκεί που ήταν στις μεγάλες δόξες. Αυτό σας ζητώ».

Επίσης, απευθύνθηκε και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων: «Το διακύβευμα αυτών των εκλογών έχει μεγάλη εθνική διάσταση. Είναι αν θα πάμε τη χώρα μπροστά ή αν θα μείνουμε πίσω. Οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι με όλα. Να συμφωνούμε στα μεγάλα όμως. Κάνω έκκληση τρεις ημέρες σε όλες και όλους να έρθουν και να συμπορευτούν με τη ΝΔ. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσουμε σε νέο φωτεινό δρόμο».

Τώρα είναι η ώρα της μάχης είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Πάμε τις τελευταίες τρεις ημέρες να μην χαθεί καμία ψήφος. Να πείσετε πιθανούς αναποφάσιστους. Πάμε να κάνουμε αυτό το ρεύμα που βλέπουμε, ένα πραγματικό ρεύμα νίκης. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη. Πάμε να νικήσουμε το βράδυ της 26ης Μαΐου».

ΠΗΓΗ και φωτο ΑΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση