Ο Μητσοτάκης αποδέχθηκε πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ να πετάξουν με F-16 πάνω από το Καστελλόριζο - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 21:52 Ο Μητσοτάκης αποδέχθηκε πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ να πετάξουν με F-16 πάνω από το Καστελλόριζο - ΒΙΝΤΕΟ

Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και το υψηλό ηθικό του στρατεύματος, εξήρε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Με μεγάλη ικανοποίησή διαπίστωσα για άλλη μια φορά την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό των ενόπλων δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης, η οποία είχε οικονομίες επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των ενόπλων δυνάμεων, αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει καμφθεί, αυτό το οποίο δεν έχει θιγεί είναι το ηθικό του στρατεύματος» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο υπουργείο ‘Αμυνας έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα και ευχαρίστησε τους αρχηγούς και τους επιτελείς για την ενδελεχή ενημέρωση που του έκαναν και για τη ουσιαστική συζήτηση που είχαν, για τις προτεραιότητες ως προς την αμυντική πολιτική της χώρας. «Εκφράζω τις ευχαριστίες μου, αλλά και την υπερηφάνεια μου, σε όλες τις γυναίκες και άνδρες, γιατί αυτοί αποτελούν την ψυχή των Ενόπλων Δυνάμεων, την ισχύ της αποτρεπτικής μας δύναμης» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τόνισε επίσης, την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητες, αφενός την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, και αφετέρου τη διασφάλιση της αξιοκρατικής ιεραρχικής εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα από αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης.

Μετά την ενημέρωση από την στρατιωτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου είδε την εικόνα που λαμβάνεται από επιτηρητικά φυλάκια στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σύμφωνα πληροφορίες συνομίλησε με πληρώματα επιφυλακής της πολεμικής αεροπορίας των F-16 στη Λήμνο, με το πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσες» και με το φυλάκιο της δύναμης ‘Αμυνας της νήσου Μεγίστη.

Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, προσέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια φόρμα πιλότου με όλα τα διακριτικά της πολεμικής αεροπορίας και το όνομά του, και τον προσκάλεσε να πετάξουν με F16 πάνω από το Καστελλόριζο, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεγάλη χαρά. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, δώρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το δελτίο κατάταξής του στην Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση