Ψάχνουν λύση για το αδιέξοδο στην προανακριτική, επιστολή Μπούγα σε Τασούλα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 10:52 Ψάχνουν λύση για το αδιέξοδο στην προανακριτική, επιστολή Μπούγα σε Τασούλα

Ο κ. Μπούγας επιδιώκει σύμφωνα με πληροφορίες να μην χαθεί άλλο πολύτιμος χρόνος κατά την αυριανή συνεδρίαση.

Την θεσμική οδό που θα επιτρέψει στην προανακριτική επιτροπή να συνεχίσει τις εργασίες της σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει στον πολιτικό του ακτιβισμό αναζητεί ο πρόεδρος της Γιάννης Μπούγας, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Μπούγας, ο οποίος έως σήμερα έχει κρατήσει μια ιδιαίτερα μετριοπαθή στάση αποφεύγοντας την όξυνση, επιδιώκει σύμφωνα με πληροφορίες να μην χαθεί άλλο πολύτιμος χρόνος κατά την αυριανή συνεδρίαση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που την περασμένη Παρασκευή απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου στην οποία αφού προχωρά σε μια σύντομη περιγραφή της κατάστασης, ζητεί την συνδρομή του.

Κατά ακριβείς πληροφορίες του TheTOC, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής παραθέτει τους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία αποφάσισε την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τις εργασίες. Στην συνέχεια καταγράφει την συμπεριφορά των δύο βουλευτών και τέλος ζητά την συμβολή του Κώστα Τασούλα προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. 

Κοινή είναι η πεποίθηση στις τάξεις της ΝΔ ότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας για αυτό, όπως υποστηρίζουν,  πρέπει να μπει τέλος εάν επιμείνουν στην τακτική αυτή. 

Υπό το πρίσμα αυτό ήταν και η ενημέρωση των βουλευτών από τον κ. Μπούγα το Σάββατο κατά την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. 

Από την πλευρά του ο Κώστας Τασούλας φαίνεται πως έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του.

«Αυτό που είδαμε να γίνεται (σ.σ την περασμένη Πέμπτη) και να εμποδίζεται το έργο της επιτροπής δεν θα ξαναγίνει. Θα διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση και θα προστατευθεί η αποστολή της επιτροπής με τρόπο νόμιμο θεσμικό και προβλεπόμενο» δήλωσε (Ρ/Σ ΣΚΑΙ) την περασμένη Παρασκευή.

Στο ζήτημα της προανακριτικής επιτροπής αναφέρθηκε χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΣΚΑΙ) που σύνδεσε ευθέως την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή. «Είναι ξεκάθαρο ποιος δεν θέλει να γίνει η κατάθεση», υπογράμμισε.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως και παρά τις προειδοποιήσεις του Παύλου Πολάκη ότι και την Τρίτη θα βρίσκεται στην αίθουσα, επικρατεί η άποψη ότι κάπου πρέπει να μπει τέλος.

«Ο συνταγματικός ακτιβισμός τελείωσε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να εξετάσουμε τον Φρουζή», είπε στο TheTOC βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Βήματα πίσω έκανε και χθες και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (Ρ/Σ ΣΚΑΙ) παρά το έντονο ύφος του. Χαρακτήρισε νομικά «παράτυπη» και «ανυπόστατη» την απόφαση της πλειοψηφίας, τόνισε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αφήσει την ΝΔ να δημιουργήσει προσκόμματα, ώστε να μην καταθέσει ο Φρουζής.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο πρώτος ο Σπύρος Λάππας που σε συνέντευξη του την περασμένη Παρασκευή (Ρ/Σ REAL) άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει χωρίς τους Πολάκη – Τζανακόπουλο.

«Την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής. Τη δήλωσε αυτή κάνω ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και σας λέω ότι θα προχωρήσουμε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Εκείνο που έχει απομείνει για να κλείσει το θέμα οριστικά είναι πως θα γίνει τελικά η «συμμόρφωση».  Δεν αποκλείεται και οι δύο βουλευτές να εμφανιστούν πάλι, αλλά για να κάνουν μια πολιτική δήλωση και να αποχωρήσουν. 

Ακόμα όμως και αν γίνει τελικά αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ακολουθήσει η κατάθεση του πρώην ισχυρού άντρα της Novartis καθώς υπάρχουν σε εκκρεμότητα διάφορα διαδικαστικά ζητήματα με κυριότερο την αίτηση εξαίρεσης των τριών μελών της επιτροπής (Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου που έχει ζητήσει ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση