Χιος: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ στο λιμάνι των Μεστών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 18:12 Χιος: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ στο λιμάνι των Μεστών

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο λιμάνι των Μεστών όπου βρίσκονται 14 κλούβες των ΜΑΤ με πολιτικά ρούχα και περιμένουν το πλοίο για να φύγουν από τη Χίο.

Στο λιμάνι των Μεστών στη Χιο βρίσκονται και πολίτες που περίμεναν τους άνδρες των ΜΑΤ και άρχισαν να τους βρίζουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με το τοπικό σαιτ “Αλήθεια” οι άνδρες των ΜΑΤ, μην υπακούοντας στις εντολές των επικεφαλής τους, πήραν κράνη, γκλομπς και δακρυγόνα και επιτέθηκαν ανεξέλεγκτα κατά πάντως.

Μάλιστα προπηλάκισαν ακόμη και άνδρες του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν εκεί για να διευκολύνουν την αποχώρησή τους.

Τα ΜΑΤ άρχισαν να κυνηγούν κόσμο ακόμη και πάνω στα υψώματα, προκάλεσαν πυρκαγιά πίσω από τον λιμενικό σταθμό των Μεστών και η συμπεριφορά τους δεν ταίριαζε σε επαγγελματίες αστυνομικούς. Η κατάσταση παραμένει εκτός ορίων.

Μήνυση από την βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδη σχετικά με την απρόκλητη, όπως καταγγέλλει, επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οπως υποστηρίζει ο βουλευτής, την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Άγιος Μακάριος Βροντάδου, όπου πολίτες είχα στήσει μπλόκο για να μην περάσουν μηχανήματα και ΜΑΤ, προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη -όπως ανέφερε- ο οποίος είχε συλληφθεί και αιμορραγούσε.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τη Εισαγγελία Πρωτοδικών για το συμβάν και κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά.

Πηγή: alitheia

Προσαρμοσμένη αναζήτηση