Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης και το “όχι” στο δημοψήφισμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 09:23 Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης και το “όχι” στο δημοψήφισμα

Αν και παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, σχέδιο σε περίπτωση ρήξης με τους εταίρους και δανειστές υπάρχει, τουλάχιστον όπως λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Το ερώτημα είναι γιατί δεν αποκαλύπτεται στον ελληνικό λαό ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης αν επικρατήσει το όχι στο δημοψήφισμα που επί της ουσίας θα σημάνει και τη αυτόματη διακοπή της χρηματοδότησης από την Ευρώπη.

Ο κ. Λαφαζάνης αν και στην τελευταία του συνέντευξη προτίμησε να αποχωρήσει και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξή του στο Ρωσικό δίκτυο Rossiya'24 ήταν ξεκάθαρος, υπάρχει plan b είπε, όμως δεν το αποκαλύπτει... Ουσιαστικά δεν λέει δηλαδή στον ελληνικό λαό τι θα συμβεί σε περίπτωση επικράτησης του όχι στο δημοψήφισμα και ρήξης με την Ευρώπη.

Τι είπε ο Π. Λαφαζάνης στην συνέντευξή του:

Αν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης δεν επαναφέρουν και μετά το δημοψήφισμα και το ηχηρό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού τον ELA, τότε η Κυβέρνηση έχει σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Και θα την αντιμετωπίσει με έναν θετικό τρόπο για τον ελληνικό λαό.

Θα μπορούσατε να μας πείτε πιο είναι αυτό το σχέδιο και από πού θα μπορούσατε να αντλήσετε χρήματα, αν όχι απ’ την Ευρώπη; Μήπως, ίσως, απ’ την Ρωσία;

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Αυτό το σχέδιο που έχουμε, δεν είναι η ώρα να το αναδείξουμε και να το προβάλουμε. Νομίζουμε ότι αυτή είναι μια η στιγμή όπου πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάγκη, μ ‘ ένα δυνατό «ΟΧΙ», να διαμορφωθούν οι καταστάσεις στην ΕΕ και να μπορέσουμε να έχουμε μια νέα συμφωνία απολύτως συμβατή με το πρόγραμμά μας. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, ασφαλώς θα μπούμε σε μια άλλη φάση και τότε, βεβαίως, η ελληνική Κυβέρνηση θα αναδείξει μια εναλλακτική προοπτική για τον τόπο.

Δεν συζητάμε αυτή την ώρα την προοπτική να ζητήσουμε χρήματα από καμία πλευρά. Αν και θέλω να πω, ότι η βοήθεια στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό σε τούτες τις δύσκολες στιγμές είναι πάντα ευπρόσδεκτη και κάθε χειρονομία, έστω και συμβολική προς την πλευρά μας, θα είναι ευχάριστη και θα την αποδεχτούμε με ιδιαίτερη χαρά.

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση