Σάλος από την αθέτηση των ευρωπαϊκών υποσχέσεων για το ελληνικό χρέος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 10:13 Σάλος από την αθέτηση των ευρωπαϊκών υποσχέσεων για το ελληνικό χρέος

Βαρύτατο κλίμα στο Eurogroup, που θα κριθεί η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο και η επιστροφή της τρόικας, μετά το δημοσίευμα του Reuters πως η ευρωζώνη επανεξετάζει τις υποσχέσεις της για νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το παιχνίδι των υπαναχωρήσεων αναμένεται να παιχτεί σήμερα στο Eurogroup.
 

''η ευρωζώνη επανεξετάζει κατά πόσον η Ελλάδα χρειάζεται μια επιπρόσθετη ανακούφιση χρέους, καθώς οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και οι βελτιωμένες προοπτικές έχουν αλλάξει τα δεδομένα''


Από τη μία ο Γ. Χαρδούβελης θα προσπαθήσει να ''ψαρέψει'' τους Ευρωπαίους ομόλογους του κατά πόσο προτίθενται να ανεχτούν τις ελληνικές υπαναχωρήσεις από τις δεσμεύσεις για:

- Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον Ιδιωτικό τομέα

- Το νέο Μισθολόγιο με τις περικοπές στο Δημόσιο

- Τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ

- Την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού

- Τις αλλαγές στις απεργίες και τις περικοπές στα συνδικαλιστικά προνόμια

Εαν ''περάσει'' από τις Συμπληγάδες ο Χαρδούβελης τότε θα συζητηθεί ο τρόπος εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο και η προληπτική πιστωτική γραμμή.

Όμως και οι Ευρωπαίοι ξέρουν από αυτά τα παιχνίδια και για αυτό προετοιμάζονται. Ίσως έτσι μπορεί να ερμηνευτεί και το δημοσίευμα του Reuters.
Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στο διεθνές πρακτορείο ''η ευρωζώνη επανεξετάζει κατά πόσον η Ελλάδα χρειάζεται μια επιπρόσθετη ανακούφιση χρέους, καθώς οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και οι βελτιωμένες προοπτικές έχουν αλλάξει τα δεδομένα''.

Όπως μάλιστα συμπληρώνουν ''δεν θα ληφθούν αποφάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί μια νέα ανάλυση για το αν η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της''.

Και ενώ μαίνεται το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων και των διαρροών, ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σάλος από τις δηλώσεις Χαρδούβελη για συνέχιση της εποπτείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα για ακόμα ένα χρόνο.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση