Ο Μάρδας εγκαλεί τη Ζωή για την «επιτροπή αλήθειας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 12:11 Ο Μάρδας εγκαλεί τη Ζωή για την «επιτροπή αλήθειας»

Κόκκινη κάρτα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος που ίδια έχει συστήσει, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Κόκκινη κάρτα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος που ίδια έχει συστήσει, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα τόσο για το έργο της όσο και για το κόστος λειτουργίας της.

Το κυβερνητικό στέλεχος απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη «άδειασε» χωρίς πολλές περιστροφές την Πρόεδρο της Βουλής.

Κληθείς να απαντήσει αν η κυβέρνηση θα υιοθετήσει τα συμπεράσματα της επιτροπής απάντησε: «Η Βουλή έχει έναν Κανονισμό ο οποίος της δίνει τη δυνατότητα να διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα συμπεράσματα είναι και συμπεράσματα της ελληνικής κυβέρνησης. Αν είναι χρήσιμα θα τα χρησιμοποιήσει διαφορετικά δεν δεσμευόμαστε» απάντησε αιχμηρά. Προκάλεσε ωστόσο έκπληξη λίγα δευτερόλεπτα μετά και η σύσταση του προς την κυρία Κωνσταντοπούλου σε ότι αφορά το κόστος της επιτροπής.

«Θα πρέπει να προσεχθεί το κόστος των δραστηριοτήτων. Μπορεί οι εκδηλώσεις αυτές να λαμβάνουν χώρα μέσα στη Βουλή αλλά δεν παύουν να αποτελούν δαπάνη για τον προϋπολογισμό του κράτους» ανέφερε δηκτικά.

Κάλεσε τέλος την κυρία Κωνσταντοπούλου να είναι προσεκτικότερη στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί σε ότι αφορά το χρέος. «Ήθελα να επισημάνω ότι οι όροι επονείδιστο και επαχθές είναι δύο διαφορετικοί όροι. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πως την χρησιμοποιούμε» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι το κόστος της επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος που «τρέχει» εδώ και μήνες η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει προκαλέσει κατ΄ επανάληψη δυσφορία για το κόστος λειτουργίας της.

Πρόσφατα αναρτήθηκαν στη ηλεκτρονική σελίδα διαφάνειας της Βουλής δαπάνες που σχετίζονταν με την σίτιση και φιλοξενία των μελών της επιτροπής στη χώρα μας (11.000 ευρώ) αλλά και έτερες που αφορούσαν την διερμηνεία κατά τις συνεδριάσεις (περί τα 4.000 ευρώ). Επίσης δυσμενή σχόλια προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο συντονιστής της επιτροπής και στενός φίλος της κυρίας Κωνσταντοπούλου Ερίκ Τουσέν λαμβάνει καθημερινά αποζημίωση 50 ευρώ χωρίς μάλιστα να είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τα σχετικά παραστατικά.

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση