ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με... φόντο το σενάριο εκλογών - Τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 16:37 ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με... φόντο το σενάριο εκλογών - Τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
Με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να αφήνει ανοιχτό το χρόνο των εκλογών και το εκλογικό σύστημα, τον πρώην υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη να καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγγου να σημειώνει την ανάγκη ετός συνεδρίου «στρατηγικού επανακαθορισμού» του κόμματος, συνεδριάζει αυτή την ώρα στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο γραμματέας της ΚΕ Τάσος Κορωνάκης και θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με κομματικές πηγές θα συγκροτηθούν η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Θέσεων του έκτακτου Συνεδρίου.

Να σημειωθεί ότι με τη σημερινή συνεδρίαση εγκαινιάζονται ουσιαστικά οι προσυνεδριακές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό αν κυλήσουν όλα ομαλά να διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου.
 
Τα νέα μέλη της ΚΕ

Πάντως η ΠΓ και η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να λύσουν και το ζήτημα που έχει προκύψει με την παραίτηση των 17 μελών της ΚΕ που προέρχονται από την συνιστώσα «ΚΟΕ» καθώς οι κενές θέσεις πρέπει να συμπληρωθούν βάση του καταλόγου εκλογής της ΚΕ στο προηγούμενο Συνέδριο.

Οι συσχετισμοί πάντως δεν πρόκειται να αλλάξουν με την προεδρική «πλειοψηφία» να ενισχύει τα ποσοστά της, αφού τα νέα μέλη του οργάνου ανήκουν σχεδόν όλα στην «πλειοψηφία»!

Συγκεκριμένα 3 από την ομάδα των «17» που ανήκαν στην ΚΟΕ αντικαθίστανται από τους κ. Νίκο Νικολακάκη, Σπύρο Νιάκα, και Γιώργο Τζαφέρη που προέρχονται όμως και αυτοί από την ΚΟΕ και κατά πάσα πιθανότητα θα παραιτηθούν επίσης, με αποτέλεσμα στην ΚΕ να εισέλθουν οι κ. Α. Κοτσακάς, Σπαθής και Μορφίδης που ανήκουν στην «Ενωτική Κίνηση», μια νέα συνιστώσα που στηρίζει τις επιλογές προέδρου Τσίπρα και το άνοιγμα στην κοινωνία.

Επίσης στην Κεντρική Επιτροπή θα ενταχθούν και άλλα μέλη της «Ενωτικής Κίνησης», όπως οι: Νίκος Καρανίκας, Λάζαρος Λαζαρίδης, Τάσος Κουράκης, Ευσταθία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου, Μαρία Γκασούκα, Κερασίνα Ραυτοπούλου (στενή συνεργάτιδα του Γ. Δραγασάκη) και Καίτη Θεοχάρη.

Εντός Κεντρικής Επιτροπής θα είναι πλέον και 4 ακόμη μέλη των «53+» που στέκονται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου και συγκεκριμένα οι: Αντώνης Κυρίνας, Γιώργος Χονδρός, Ανδρέας Παπανδρέου και Λένα Κουγέα, ενώ και την «φιλοπροεδρική» τάση «Πλατφόρμα 2010» θα εισέλθουν στην ΚΕ οι: Κ. Κυλάκου, Α. Μαυρουδή και Ζ. Νταλέ.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση