«Παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar για τον εργαζόμενο που σερβίρει μέσα στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023 10:05 «Παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar για τον εργαζόμενο που σερβίρει μέσα στη θάλασσα

«Μεμονωμένο γεγονός» χαρακτήρισε το συμβάν ο ιδιοκτήτης - «Το έκανε για να πάρει τα τυχερά του» - «Δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Επί τρία συνεχόμενα καλοκαίρια βρίσκονται καρφωμένοι στον βυθό της θάλασσας οι μεταλλικοί σωλήνες για τις πλωτές εξέδρες που τοποθέτησε ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο.

Πρόκειται για το μαγαζί που προκάλεσε μέχρι και διπλή κυβερνητική παρέμβαση μετά τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν σερβιτόρο του καταστήματος να μεταφέρει ποτά και κοκτέιλ στους πελάτες σχεδόν κολυμπώντας με το ύψος της στάθμης του νερού να φτάνει σχεδόν μέχρι το λαιμό του.

Δείτε το βίντεο:

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN, το πρωί της Κυριακής ανέφερε πως «αμέσως ζήτησα άμεσο έλεγχο από επιθεώρηση. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη συγκληθεί σύσκεψη στο υπουργείο. «Άλλωστε ετοιμάζουμε νομοσχέδιο άμεσα και θέλω να δω πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως είχε την αίτια του ίδιου του εργαζόμενου».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θέλω να έχουμε τουρισμό, όλα υπό τον όρο του πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε στο τέλος.

Τι απαντάει ο ιδιοκτήτης του beach bar

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN.

Και καταλήγει «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Για τις παράνομες κατασκευές,  όμως, όπως φαίνεται, γνώριζε και το Λιμενικό αλλά και η δημοτική αρχή, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση. Ενδεικτικό είναι ότι το καλοκαίρι του 2021 κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες της γνωστής influencer Ιωάννας Τούνη πάνω σε αυτές τις πλωτές εξέδρες και τότε οι σερβιτόροι έκαναν το ίδιο δρομολόγιο για να την σερβίρουν -όπως και τους υπόλοιπους πελάτες- όμως ουδείς ασχολήθηκε.

Τι λέει ο σερβιτόρος για το… σέρβις στη θάλασσα

Πληροφορίες της ΕΡΤ, πάντως, αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση