Δίκη για το Μάτι: Ζητήθηκε άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 12:16 Δίκη για το Μάτι: Ζητήθηκε άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

Η βουλευτική της ιδιότητα αποτελεί σοβαρό δικονομικό κώλυμα.

Διακοπή στη δίκη για τη φονική φωτιά στο Μάτι, μετά από αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ρένας Δούρου, για να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη καθώς μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και την απόκτηση της βουλευτικής ασυλίας, προκαλείται σοβαρό δικονομικό κώλυμα.

Ειδικότερα, με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μανιάτης, έθεσε το θέμα που ανέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου με την εκλογή της κα Δούρου επισημαίνοντας ότι υπάρχει δικονομικό κώλυμα με την κατηγορούμενη. Ως εκ τούτου, ζήτησε και έγινε δεκτό, καθώς ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο που δίνει αγώνα δρόμου αναγνωρίζοντας τον ορατό κίνδυνο της παραγραφής σε επόμενους βαθμούς κρίσης, να διακοπεί η δίκη μέχρι να εξασφαλιστεί η άδεια της Βουλής.

Η βουλευτής σε δήλωσή της στο δικαστήριο, που αναγνώστηκε από έναν από τους δικηγόρους της, είπε πως είναι έτοιμη να παραιτηθεί από την ασυλία για να μπορέσει να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία και να προχωρήσει η δίκη.

Η ίδια, σύμφωνα με την ίδια δήλωση, επεσήμανε πως «δεν έχει διαπράξει τίποτα και δεν φοβάται την κρίση της δικαιοσύνης». 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που επί οκτώ μήνες εκδικάζει την τραγωδία με την εκατόμβη νεκρών, θα διαβιβάσει στη Βουλή αίτημα για την άρση της ασυλίας, ώστε να μπορέσει να κριθεί από τη Δικαιοσύνη η τότε περιφερειάρχης Αττικής.

Έτσι, έδωσε νέα δικάσιμο για τις 24 Ιουλίου προκειμένου έως τότε να έχει λάβει η τακτική Δικαιοσύνη την έγκριση του Κοινοβουλίου να κρίνει ποινικά τη νέα βουλευτή. Ωστόσο, αν στις 24 Ιουλίου δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή, το δικαστήριο θα δώσει νέα δικάσιμο.

Η διακοπή σηματοδοτεί ακόμη μία καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης σε πρώτο βαθμό για τους 104 νεκρούς και τους 32 εγκαυματίες και ενώ πλέον συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, οπότε η χώρα βίωσε τον όλεθρο που άφησε πίσω της η φωτιά στο Μάτι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση