Αλλάζουν τα φανάρια στην Αττική - Πώς θα ρυθμίζονται μέσω της Google

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 14:08 Αλλάζουν τα φανάρια στην Αττική - Πώς θα ρυθμίζονται μέσω της Google

Ελπίδα για λύση στο μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού.

Η Αττική ταλανίζεται καθημερινά από κυκλοφοριακά προβλήματα, και η Περιφέρεια Αττικής αναζητώντας τρόπους διευκόλυνσης των οδηγών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τους αρμόδιους φορείς, προχώρησε σε μια στρατηγική συμφωνία με τη Google με στόχο τη διαχείριση του κυκλοφοριακού. Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής Κίμωνα Λογοθέτη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, «το επόμενο χρονικό διάστημα τα φανάρια θα συνδεθούν με τη Google, ώστε να μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ρυθμίζονται οι χρόνοι του φωτεινού σηματοδότη, δηλαδή πόσο θα διαρκεί το κόκκινο και πόσο θα διαρκεί το πράσινο ανάλογα με την κίνηση».

Εξήγησε πως «σύμφωνα με το σήμα που θα παίρνουμε, τόσο από τους δορυφόρους όσο και από την κινητή τηλεφωνία, θα δώσουμε και κάποια κυκλοφοριακά στοιχεία στην Google τα οποία θα τα αξιοποιήσει και οι χρόνοι διαδρομής που μας δίνει το κινητό μας για εναλλακτικές διαδρομές θα είναι πολύ πιο αξιόπιστοι με μεγαλύτερη ακρίβεια» ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι «είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που γίνονται για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση